ŠTA RADI BAJDEN DOK TRAMPA HAPSE? Bela kuća se oglasila povodom saslušanja bivšeg predsednika Amerike

Autor:

Svet

04.04.2023

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je prvi krivični postupak protiv jednog bivšeg ili aktuelnog američkog predsednika.

ŠTA RADI BAJDEN DOK TRAMPA HAPSE? Bela kuća se oglasila povodom saslušanja bivšeg predsednika Amerike

Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Džozef Bajden svestan je optužbi protiv svog prethodnika Donalda Trampa i "očigledno" će pogledati vesti, ali to "nije u njegovom fokusu", naveli su u utorak iz Bele kuće.

- Vidite, predsednik će se fokusirati na američki narod kao što to čini svaki dan. Ovo nije nešto što mu je u fokusu. Fokusiraće se na stvari poput osiguravanja da nastavimo sa snižavanjem cena za američki narod - rekla je sekretarica za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer odgovarajući na pitanje CNN-a.

- Naravno, ovo se svakodnevno prikazuje na mnogim mrežama ovde satima i satima, tako da će predsednik uhvatiti deo vesti kada bude imao trenutak da nadoknadi vesti dana, ali ovo nije njegov fokus za danas - rekla je Žan Pjer.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden

Bajden će se danas popodne sastati sa svojim Većem savetnika za nauku i tehnologiju kako bi razgovarali o veštačkoj inteligenciji dok se na Menhetnu odvija suđenje bivšem predsedniku Trampu.

Portparolka Bele kuće je navela da Bajden nije naročito pomno ispratio optužnicu i da ga je šef kabineta Bele kuće obavestio o razvoju događaja onako kako su o njima izveštavali u medijima.

Bajden je više puta odbijao da komentariše slučaj, ali je za CNN u ponedeljak u Minesoti rekao da veruje u policijsku upravu Njujorka i odgovorio je potvrdno na pitanje da li veruje u pravni sistem.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

Podsetimo, bivši američki predsednik Donald Tramp pojaviće se danas pred sudom u Njujorku zbog optužbi da je tokom predizborne kampanje 2016. godine platio 130.000 dolara porno zvezdi Stormi Danijels, u zamenu za njeno ćutanje povodom tvrdnji o seksualnoj aferi sa Trampom.

Ovo je prvi krivični postupak protiv jednog bivšeg ili aktuelnog američkog predsednika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zemunka

05.04.2023 07:28

Bajden se, kaže dama, fokusira na sniženje cena za narod Amerike!? Ako cene opet skoče, ili šta god ne bude kako obećavaju, trebalo bi da puste Trampa, jer varaju medije i naciju u igri, ili nisu sposobni da vode narod!