ISPLIVAO SNIMAK HAPŠENJA MLADIĆA KOJI JE OTKRIO TAJNE PODATKE: FBI u akciji (VIDEO)

Autor:

Svet

13.04.2023

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državni tužilac Merik Garland potvrdio je da je osumnjičeni Džek Tešeira uhapšen „bez incidenata“ i da će biti procesuiran pred federalnim okružnim sudom u Masačusetsu 13. aprila.

ISPLIVAO SNIMAK HAPŠENJA MLADIĆA KOJI JE OTKRIO TAJNE PODATKE: FBI u akciji (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter/WarFrontline

Pripadnici Federalnog istražnog biroa (FBI) uhapsili su osumnjičenog za objavljivanje poverljivih američkih dokumenata.

Ovo je izvestio američki zvaničnik upoznat sa ovim pitanjem, piše Njujork tajms.

 

 

Kako je na Tviteru napisao novinar Glasa Amerike Džef Seldin, Pentagon je uveren da su dokumenti namerno postavljeni na internet, prenose Novosti.

-Našim pripadnicima poveravamo veliku odgovornost u vrlo ranoj mladosti. Oni su obučeni i od njih se očekuje da poštuju pravila i propise, rečeno je Seldinu u Pentagonu na pitanje kako bi tako mladi čovek mogao imati pristup informacijama.

 

 

Američki državni tužilac Merik Garland potvrdio je da je osumnjičeni Džek Tejšeira uhapšen „bez incidenata“ i da će biti procesuiran pred federalnim okružnim sudom u Masačusetsu 13. aprila.

PROCURILA AMERIČKA DOKUMENTACIJA – ŠTA SE ZNA

Prošle nedelje mediji su izvestili o „curenju“ dokumenata Pentagona o pripremi Oružanih snaga Ukrajine za kontraofanzivu. S tim u vezi, Pentagon je nekoliko puta smanjio broj ljudi sa pristupom poverljivim informacijama.

Džek Tejšeira, 21-godišnji obaveštajac iz Nacionalne garde vazduhoplovstva Masačusetsa, administrator je onlajn grupe na Diskordu u kojoj su se pojavili podaci, navodi Njujork tajms.

Ministarstvo odbrane Ukrajine je reklo da ovi dokumenti više nisu relevantni i da delimično sadrže lažne informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading