NE MOŽE MU NIKO NIŠTA! TRAMPOV REJTING JAČI ZBOG HAPŠENJA: Uvećao šanse za osvajanje republikanske nominacije (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

07.04.2023

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije ankete u SAD pokazuju da su Amerikanci podeljeni oko krivičnog gonjenja bivšeg predsednika Donalda Trampa, ali mu je sudski proces povećao šanse za osvajanje republikanske nominacije za predsedničke izbore 2024.

NE MOŽE MU NIKO NIŠTA! TRAMPOV REJTING JAČI ZBOG HAPŠENJA: Uvećao šanse za osvajanje republikanske nominacije (FOTO, VIDEO)

Foto: Shutterstock, Profimedia, Tanjug/AP

Rojters i Ipsos sproveli su ispitivanje javnog mnjenja u sredu i četvrtak po lokalnom vremenu, nakon što je u utorak objavljena optužnica tužilaštva u Njujorku protiv Trampa u 34 tačke za falsifikovanje poslovne dokumentacije i naloženo njegovo hapšenje.

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp saslušan u sudu na Menhetnu

On je dobrovoljno došao u Njujork gde je saslušan pred sudom na Menhetnu, nakon čega je pušten do nastavka procesa.

Alvin Breg, okružni tužilac Menhetna, Trampa tereti da je u jesen 2016. putem svog tadašnjeg advokata Majkla Koena dao 130.000 dolara porno-zvezdi Stormi Danijels kako ona ne bi otkrila javnosti da je imala seks s oženjenim republikanskim predsedničkim kandidatom.

Foto: www.profimedia.rs

Stormi Danijels

Istraživanje je pokazalo da 49 odsto Amerikanaca smatra da je ispravno što je tužilaštvo pokrenulo prvi krivični postupak ikada protiv jednog bivšeg ili aktuelnog američkog predsednika, dok se većina ne slaže s tim.

Foto: Tanjug/AP

 

Oko 40 odsto republikanaca reklo je da je verovatnije da će zbog ovog slučaja glasati za Trampa 2024, dok je 12 odsto reklo da je zbog toga manja šansa da će ga podržati. Preostalih 38 odsto navelo je da to nema uticaja na njihovo mišljenje.

Tramp vodi u izboru za republikansku nominaciju sa velikom razlikom pošto čak 58 odsto republikanaca kaže da je on njihov omiljeni kandidat.

Kako je Republika ranije prenela, uticajni vašingtonski portal Hil objavio je komentar povodom tadašnjih najava hapšenja Trampa u kojem je ocenjeno da je ovakva optužnica protiv nekadašnjeg predsednika SAD kao stvorena za televiziju, dok je sa pravnog gledišta na veoma slabim temeljima.

Tu je navedeno da Tramp već ima iskustva sa rijaliti programima, pošto mu je popularnost "Šegrta" koji je vodio pre ulaska u politiku i doprinela njegovom putu u Belu kuću, pa bi i za izbore 2024. mogao aferu da iskoristi u sopstvenu korist.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading