OTPEČAĆENA OPTUŽNICA PROTIV TRAMPA: Evo za šta se tereti nekadašnji predsednik SAD (FOTO)

Autor:

Svet

04.04.2023

22:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeće ročište zakazano je za 4. decembar.

OTPEČAĆENA OPTUŽNICA PROTIV TRAMPA: Evo za šta se tereti nekadašnji predsednik SAD (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjasnio se da nije kriv po 34 tačke optužnice koja ga tereti za falsifikovanje poslovnih dokumenata posle istrage o novcu koji je plaćen porno zvezdi Stormi Danijels za diskreciju u vezi sa njihovim odnosom, prenose američki mediji.

U optužnici, koja je otpečaćena posle Trampovog izjašnjavanja, tvrdi se da je bivši predsednik bio umešan u zaveru za podrivanje integriteta izbora 2016. godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp u sudnici

 

Tužioci tvrde da je Tramp bio dio nezakonitog plana da se suzbiju negativne informacije - uključujući i nelegalnu isplatu 130.000 dolara - koje bi nanele štetu njegovoj kampanji, prenosi Glas Amerike.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Optužnica protiv donalda Trampa
Republika

Foto: Tanjug/AP

Optužnica protiv donalda Trampa

 

"Donald Tramp je optužen za falsifikovanje njujorških poslovnih dokumenata da bi sakrio štetne informacije i nelegalnu aktivnost od američkih birača pre i posle izbora 2016. godine. Tokom izbora, Tramp i drugi su realizovali plan da identifikuju, kupe i sakriju negativne informacije o njemu i poboljšaju njegove šanse za izbor. Tramp je zatim uložio velike napore da sakrije svoje ponašanje, što je dovelo do unošenja desetina lažnih knjiženja u poslovnim dokumentima da bi se sakrila kriminalna aktivnost, uključujući pokušaje da se prerše državni i federalni izborni zakoni", navodi se u saopštenju iz kancelarije okružnog tužioca Alvina Brega.

Takođe se navodi da je Tramp počinio krivično delo falsifikovanja poslovnih dokumenata delom i da bi "promovisao svoju kandidaturu".

Tramp je stigao u sud na Menhetnu oko 2 sata popodne po lokalnom vremenu, i predao se njujorškim vlastima, a nakon uzimanja otisaka prstiju, bez obraćanja novinarima, ušao je u sudnicu gde se pred sudijom Huanom Merčanom izjasnio o optužnici koju je protiv njega podnelo njujorško tužilaštvo.

"Nisam kriv", izjavio je 76-godišnji bivši predsednik koji je sedeo u sudnici okružen svojim advokatima. Tramp nije pokazao mnogo emocija prilikom ulaska u sudnicu, niti nešto ranije, kada je mahnuo svojim pristalicama okupljenim ispred sudnice.

Donald Tramp je tako i zvanično postao prvi američki predsednik protiv koga je podignuta optužnica.

Sledeće ročište na koje Tramp mora da se pojavi lično zakazano za 4. decembar u Njujorku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading