SAD MORAJU DA ODUSTANU: Igraće po našim pravilima

Autor: Republika

Svet

17.03.2023

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rjabkov je napomenuo da je Moskva u više navrata davala pravno opravdanje za svoje akcije u okviru Novog STARTA, koje je diktiralo značajno američko kršenje sporazuma.

SAD MORAJU DA ODUSTANU:  Igraće po našim pravilima

Foto: Tanjug/AP

Izjave SAD da je suspenzija učešća Moskve u sporazumu Novi START nevažeća su lažne i Vašington mora da odustane od praznih fantazija o strateškom porazu Rusije ako je zainteresovan za nastavak sporazuma, izjavio je danas zamenik ruskog Ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

- Smatramo takve lažne izjave elementom političke i propagandne kampanje koju sprovodi Vašington. Njena svrha je da primora Rusiju da obnovi Novi START i sačuva mogućnost da SAD ima nesmetan prodor u naš strateški arsenal - rekao je Rjabkov na pitanje medija, preneo je TASS.

Foto: Tanjug/AP

 

On je istakao da ako su SAD zaista zainteresovane da obnove Novi START i sarađuju sa Rusijom u kontroli naoružanja, bolje bi bilo da počnu da ostavljaju po strani svoje fantazije o strateškom porazu Rusije i priznaju da ne postoji alternativa uzimanju u obzir ruskih interesa u sferi bezbednosti.

- Ako beskorisnost ovakvih pristupa nije očigledna svima u Vašingtonu, spremni smo da ponovimo da je takva opcija apsolutno isključena u uslovima vođenja sveopšteg hibridnog rata Zapada protiv naše zemlje pod vođstvom SAD - naveo je Rjabkov.

Rjabkov je napomenuo da je Moskva u više navrata davala pravno opravdanje za svoje akcije u okviru Novog STARTA, koje je diktiralo značajno američko kršenje sporazuma.

- U potpunoj saglasnosti sa Bečkom konvencijom o ugovornom pravu iz 1969. godine, to nam je dalo osnov da suspendujemo sporazum Novi START. Spekulacije advokata iz Stejt departmenta, koji jednostavno ignorišu stvarnost, ne mogu promeniti stvarno stanje stvari - naglasio je Rjabkov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading