PRIGOŽIN IZMIŠLJA AFERE DA SEBI DIGNE REPUTACIJU?! Pričao da mu Putin i Patrušev "rade o glavi", sada je sve ISPLIVALO!

Autor:

Vesti

17.03.2023

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prigožin je tvrdio da Putin i Patrušev žele da ga neutrališu iz Vagnera.

PRIGOŽIN IZMIŠLJA AFERE DA SEBI DIGNE REPUTACIJU?! Pričao da mu Putin i Patrušev "rade o glavi", sada je sve ISPLIVALO!

Foto: Tanjug/AP

Institut za proučavanje rata (ISV) u novom izveštaju navodi da osnivač Vagnerove plaćeničke grupe Jevgenij Prigožin tvrdi da su mu novinari nedavno postavili pitanje koje je razotkrilo zaveru iza ruskog predsednika Vladimira Putina i sekretara Saveta bezbednosti Rusije Nikolaja Patruševa.

U izveštaju ISV se navodi da je Prigožinova pres služba 16. marta objavila navodni zahtev za komentar koji je Vagnerovom šefu uputio ruski list Nezavisimaja gazeta. Prigožin tvrdi da su ga pitali da li je upoznat sa navodnim razgovorima Putina i Patruševa o budućnosti Vagnera.

Prigožin tvrdi da je cilj Putina i Patruša bio da potkopaju i neutrališu iz Vagnera.

- Putin je zahvalio Patruševu za njegove napore da neutrališe Vagnera i Prigožina -
Prigožinova pres-služba navodi da su informacije o razgovorima Putina i Patruševa nedavno kružile ruskim i ukrajinskim Telegram kanalima. Služba tvrdi da je Patrušev ruskom predsedniku rekao da za mesec i po do dva od Vagnera neće ostati ništa.

- Patrušev je predložio da nakon uništenja Vagnera u Ukrajini, Prigožin pokuša da ujedini bivše i preostale aktivne Vagnerove borce pod izmišljenim izgovorom, naoruža ih i pošalje na teritoriju Rusije da preuzmu vlast u regionima koji se graniče sa Ukrajinom. moguće napredovanje u unutrašnjost. Patrušev je već naredio posmatranje i kontrolu kretanja bivših Vagnerovih boraca, a Putin se složio sa tim i zahvalio Patruševu na naporima da neutrališe Vagnera, a posebno Jevgenija Prigožina - navodi se u saopštenju Prigožinove pres službe.

ISV: Prigožin je smislio zaveru da unapredi sopstvenu reputaciju

ISV u izveštaju piše da nije naišao na bilo kakve informacije koje bi sugerisale da su se takvi razgovori vodili između Putina i Patruševa.

- ISV nije čuo nikakve spekulacije čak ni u ruskom informativnom prostoru o navodnim razgovorima“, navodi se u izveštaju. Nezavisimaja gazeta na svom sajtu nije objavila ništa o navodnoj zaveri protiv Prigožina i Vagnera. To se nigde ne pominje osim u saopštenju Prigožinove pres službe.

Nema potvrde za ovu temu, što sugeriše da je Prigožin konstruisao zaveru da promoviše Vagnera i sopstvenu reputaciju - izvestio je ISV.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading