FBI U PANICI ZBOG TIKTOKA: Ugrožena je nacionalna bezbednost!

Autor:

Svet

09.03.2023

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko najviših američkih obaveštajnih zvaničnika složilo se da TikTok predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost SAD.

FBI U PANICI ZBOG TIKTOKA: Ugrožena je nacionalna bezbednost!

Foto: pixabay.com

Direktor FBI Kristofer Rej rekao je na saslušanju u komitetu da bi kineska vlada mogla da koristi TikTok za kontrolu softvera na milionima uređaja.

Govoreći na saslušanju u Senatu SAD, direktor FBI Kristofer Rej rekao je da je kineska aplikacija prožeta bezbednosnim problemima.

- Ovo je alat koji je na kraju pod kontrolom kineske vlade — zabrinut sam za nacionalnu bezbednost - rekao je on.

Podsetimo, Bela kuća je podržala zakon koji je uvelo desetak senatora da bi administraciji predsednika Bajdena dala nova ovlašćenja da zabrani TikTok i druge strane tehnologije ako predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost. Više od 100 miliona Amerikanaca koristi TikTok.

Nekoliko drugih najviših američkih obaveštajnih zvaničnika, uključujući direktorku Nacionalne obaveštajne službe Avril Hejns, direktora CIA Vilijama Bernsa i direktora Agencije za nacionalnu bezbednost Pola Nakasona, takođe se složilo na saslušanju da TikTok predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading