BELA KUĆA ZABRANILA TIKTOK: Sve agencije moraju da obrišu ovu društvenu mrežu sa svojih uređaja

Autor:

Svet

28.02.2023

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelarija za upravljanje i budžet Bele kuće saopštila je da sve federalne agencije moraju da obrišu kinesku aplikaciju TikTok sa svojih uređaja u roku od 30 dana.

BELA KUĆA ZABRANILA TIKTOK: Sve agencije moraju da obrišu ovu društvenu mrežu sa svojih uređaja

Foto: Pixabay

Bela kuća već neko vreme na svojim uređajima ne dozvoljava prisustvo aplikacije TikTok, vlasništvo kineske kompanije BajtDens (ByteDance), prenosi AP.

Porparolka Ministarstva spoljnih poslova Kine Mao Ning je na današnjoj konferenciji za medije reagovala na ovu zabranu, rekavši da se Kina "oštro protivi ovim pogrešnim potezima", prenosi Rojters.

Prema njenim rečima, SAD zloupotrebljavaju moć države i koriste je protiv stranih kompanija.

Kanada je juče zabranila kinesku aplikaciju TikTok na službenim telefonima državnih službenika, a ova mera stupa na snagu danas, preneo je Rojters.

Diplomatska služba Evropske unije zabranila je 24. februara svom osoblju da koristi kinesku aplikaciju TikTok na službenim telefonima, kao i na privatnim telefonima koji imaju instalirane aplikacije vezane za posao, prenela je britanska agencija.

Prema agenciji AP, Indija je još 2020. godine iz bezbednosnih razloga zabranila TikTok i druge kineske aplikacije kao što su Vičet i Veibo i ta zabrana je još na snazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading