GLUPOST BAŠ NEMA GRANICE, ALI STVARNO! Biseri Ponoša, Jovanovića i Tadića

Autor:

Vesti

25.02.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pljuju vlast po svaku cenu, makar to značilo i podržavanje Kurtija ili potpunu promenu ranijih stavova

GLUPOST BAŠ NEMA GRANICE, ALI STVARNO! Biseri Ponoša, Jovanovića i Tadića

Foto: ATA Images

Kad ne znaš šta ćeš, a ti obrni ploču. Ovo je, po svemu sudeći, nova mantra naših opozicionih političara. Kad im odgovara, pričaju i rade jedno, a kad zagusti, sasvim drugo. Računajući, valjda, da narod ima kratko pamćenje.

Njihove stavove i dileme je već besmisleno slušati jer suštinski ničemu ne vode, osim oponiranju vlasti i borbi za vlast, ocenjuje politički analitičar Dejan Miletić:

- Oni ne samo da promene ploču nego je činjenica da su, dok su bili na vlasti, oni ili njihove stranke pravili takve promašaje kad je u pitanju nacionalni interes da je Srbija unazađena decenijama. Nekonstruktivno držanje tih ljudi u opoziciji, u trenutku kad je Srbija pod visokim pritiskom, govori samo o daljoj autodestrukciji koju jedna takva politika nosi sa sobom.

Ponoš tvrdi da Kurti ne želi da napadne Srbe

Zdravko Ponoš, predsednik pokreta Srce, tvrdi da do konflikta na Kosovu neće doći jer nijedna strana, kako on naziva Beograd i Prištinu, nema volje za to.

- Nema potencijala ni volje za neki konflikt ni na jednoj strani, ne vidim da ima volje, oko čega bi se mi sad tukli - kazao je Ponoš.

Očito je bivši načelnik Generalštaba zaboravio, tačnije namerno prećutao, da su u poslednja dva meseca srpska deca na Kosovu izložena nezapamćenom nasilju od Albanaca. U nekoliko navrata su srpski mladići, dečaci pretučeni na ulici samo zato što su Srbi, a najstrašniji slučaj se dogodio na Badnji dan, u selu Gotovuše, kada je na srpskog dečaka (11) i njegovog rođaka pucano dok su nosili badnjak. Ako je to pokazivanje da Priština ne želi konflikt, onda svaka čast.

Jovanović čas za, čas protiv

Kada je potpisan Briselski sporazum, DSS, čiji je istaknuti deo tada bio i Miloš Jovanović, tvrdio je da je to kapitulacija i da to ne može da se podrži. Drvlje i kamenje na papir iz Brisela, međutim... Sad taj isti Jovanović, koji je u međuvremenu došao na čelo Novog DSS, tvrdi da Briselski sporazum nije bio tako poguban?!

Republika

Foto: Tanjug

 

 

- Ja sam glasao protiv ovog sad sporazuma, Briselski sporazum je bio loš, ali nije bio poguban na ovaj način, nije tu bilo prećutnog priznanja nekakve državnosti Kosova i Metohije - okrenuo je ćurak Jovanović.

Tako je ovaj desničar, deset godina kasnije, priznao da Briselski sporazum ne znači priznanje KiM iako je godinama zagovarao tu tezu i na njoj temeljio politiku i trovao narod.

Od Brisela dva putića za Tadića

Boris Tadić, bivši predsednik Srbije i DS, kada je potpisan Briselski sporazum, i taj akt pohvalila međunarodna zajednica, brže-bolje je pojurio da kaže da je taj proces započet još u vreme njegove vlasti. Tadić je tada za medije rekao da smatra da je "pozitivna stvar koju je obavila sadašnja vlada postizanje Briselskog sporazuma, uz napomenu da je to politički proces koji je započela njegova vlast, dijalogom s Prištinom, kao i inicijativom u UN".

Pošto je video da mu rejting pada i da se dobro kotira pljuvanje po SNS, sad priča da je Briselski sporazum čisto zlo.

Republika

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

 

 

- Ova vlast, Vučićeva, prihvatila je i to, da izgubimo, i to u miru, što nismo izgubili u ratu, priznanjem Briselskog sporazuma, prihvatanjem Briselskog sporazuma, kada je prihvaćen pravni sistem nezavisnog Kosova na čitavoj teritoriji - kazao je Tadić i dodao da je prihvatanjem Briselskog sporazuma (onog koji je na sva usta nekad hvalio) skršena poslednja tačka našeg otpora kada je u pitanju sever i kada je u pitanju pregovarački proces.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (185)

Loading
Anita

25.02.2023 21:34

Jovanović, Ponoš i Tadić, ne zna se koji je veći izdajica srpskog naroda!

Daca

25.02.2023 22:02

@Anita - Tri zla, ne zna se koji je od koga veći jedino žele zlo Srbiji i svom narodu.

Bojan

26.02.2023 09:28

@Anita - Kada se spoje ostrascenost i zelja za vlascu, usled toga i propale ambicije i sujeta, onda dobijete trio Tadić, Ponos, Jovanovic

Nile

25.02.2023 21:34

U zelji da se domognu vlasti ova trojica izgubila vezu sa realnoscu.