VENI, VIDI, VICI: "Kanarinci" u brišućem letu - Novi Sad protutnjao kroz grad kneza Lazara!

Autor:

Sport

25.02.2023

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kruševački "gumari" ostali praznih šaka na startu prolećnog dela šampionata.

VENI, VIDI, VICI: "Kanarinci" u brišućem letu - Novi Sad protutnjao kroz grad kneza Lazara!

Foto: Žarko Sokić

U vremenskim uslovima koji su više odgovarali poznoj jeseni, u Kruševcu je odigrana prolećna premijera u kojoj su se sastale ekipe domaćeg Trayala i RFK Novog Sada 1921.

 

Tokom većeg dela susreta kiša je natapala travnati tepih stadiona "Mladost" usled ćega se slobodno može istaći da su fudbaleri dve ekipe prvi takmičarski susret u 2023. godini odigrali u pravim engleskim uslovima za igru.

Veći deo prvog poluvremena protekao je u igri u kojoj niti jedan od rivala nije imao izraženiju terensku inicijativu, ali je ipak domaćin uspeo prvi da stigne do pogotka. Mrežu golmana Vladana Elesina zatresao Stefan Golubović, ali je pogodak opravdano poništen zbog evidentne nedozvoljene pozicije.

U 29. minutu susreta Veljko Mladenović nakon kontra napada uspeva da zatrese mrežu domaćina i dovede Novosađane do prednosti. Pokušali su domaći fudbaleri što pre da stignu do rezultatskog egala, ali samo tri minuta nakon prvog, mreža Trayala zatresla se i drugi put.

Branislav Jovanović je bio najpribraniji u šesnaesteru domaćina iskoristivši kardinalnu grešku golmana Alekse Jordanova koja je nastala nakon kornera novosadske ekipe.

Foto: RFK Novi Sad 1921

Slavlje "kanarinaca"

 

Nakon drugog postignutog pogotka "kanarincu" su u potpunosti preuzeli koce igre i slobodno se može reći da je u nastavku susreta samo jedna ekipa bila prisutna na terenu. 

Konačan rezultat meča delo je Vojislava Balabanovića koji je u 71. minutu naterao golmana Jordanova da treći put u prolečnoj premijeri, vadi loptu iz mreže.

Trayal - RFK Novi Sad 1921 0:3 (0:2)

Stadion: "Mladost", Kruševac

Gledalaca: 250

Strelci: V. Mladenović 29`, B. Jovanović 32`, V. Balabanović 71`

Trayal: Jordanov, Aleksić, Golubović (Milošević), Jović (Radivojević), Mijailović, Pavlović (Janjušević), Punoševac (Juf), Rašković, Savić, Sredojević, Stojanović (Milisavljević). Trener: Miljojko Gošić

RFK Novi Sad 1921: Elesin, V. Balabanović, Klimako, Jokić (M. Balabanović), Jovanović, Mažić (Blagojević), Milošević, Mladenović, Radivojević, Vujaklija (Serdar), Živković (Kamara). Trener: Branko Žigić

U narednom vanrednom kolu Prve lige Srbije koje je na programu u sredu 1. marta, ekipa Trazala dočekuje u Kruševcu OFK Vršac, dok će "kanarinci" u Novom Sadu dočekati Jedinstvo sa Uba.

Ekipa portala "Republika.rs" danas je bila prisutna na stadionu "Mladost" u Kruševcu, a istovremeno je napravljena i zanimljiva prika o Fudbalskom klubu Trayal koji u aktuelnoj 2023. godine proslavlja veliki jubulej, devet decenija postojanja, a navedenu sportsku priču imaćete priliku da vidite u petak 3. marta u novoj epizodi "Nižih liga".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading