HASANI DEMANTOVAO MILOŠA, BOŠKA I MILICU: Glavna komponenta plana je nedostatak de jure priznanja

Autor:

Vesti

25.02.2023

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor međunarodnog prava Enver Hasani rekao je da je ono što se smatra de fakto priznanjem evropskim planom za dijalog Kosovo-Srbija „kolosalni srpski uspeh“.

HASANI DEMANTOVAO MILOŠA, BOŠKA I MILICU: Glavna komponenta plana je nedostatak de jure priznanja

Foto: ST/P.Divac, Tanjug/D. Kujundžić, M. Milivojević

U izjavi za Kohu u petak, četiri dana pre sastanka premijera Kosova Aljbina Kurtija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Hasani je rekao da će ovaj sporazum nepriznate zemlje učiniti još nespremnijim da priznaju Kosovo.

Ova izjava sa albanske strane baca pravo svetlo na laži lidera dela opozicije Boška Obradovića, Miloša Jovanovića i Milice Đurđević Stamenkovski, koje uporno pokušavaju da dokažu.

Glavna komponenta ovog plana, prema Hasanijevim rečima, jeste nedostatak de jure priznanja. U drugoj komponenti je navedena „autonomija kosovskih Srba“, dok je u trećoj „ekstrateritorijalnost Srpske Pravoslavne Crkve“.

On je ocenio da će u trenutku potpisivanja ovog sporazuma Kosovo ući u novu fazu političkog razvoja, pošto će, prema njegovim rečima, imati „gustu pravnu infrastrukturu”, budući da je u pitanju „paralelni i konkurentski okvir moći na Kosovu”.

Hasani je prilagođavanje statusa Srpske Pravoslavne Crkve smatrao stvaranjem drugog entiteta unutar Kosova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Takoje

25.02.2023 18:44

Nikakva priznanja ne dolaze u obzir,jer niti će se Šiptari držati toga,a još manje zapadni prevaranti.Niko od njih nije siguran garant,nikada bio,niti će biti.Nemojmo nasesti opet ,jer je to početak parčanja Srbije,a zatim otimanja njenih delova.Pogledajte šta su planirali sa Rusijom jer ,,velika je to zemlja za tako malo stanovnika."(Henri Kisindžer)