SAD ZATVORILO PA OTVORIO VAZDUŠNI PROSTOR! Drama u Americi: Identifikovali borbeni avion

Autor:

Svet

12.02.2023

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Greška na radaru uzrok zatvaranja vazdušnog prostora u Montani

SAD ZATVORILO PA OTVORIO VAZDUŠNI PROSTOR! Drama u Americi: Identifikovali borbeni avion

Foto: Wikipedia/Chris Lofting

Američka vojska saopštila je da je greška na radaru bila uzrok privremenog zatvaranja vazdušnog prostora za civilne avione u Montani, ali da nije otkriven nikakav preteći objekat. Severnoamerička komanda vazdušno-kosmičke odbrane (NORAD) poslala je sinoć borbene avione u izviđanje, ali oni "nisu identifikovali nijedan leteći objekat koji bi se podudarao sa pokazateljima radara. NORAD će nastaviti da prati situaciju“, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) u subotu je zatvorila, a zatim ponovo otvorila vazdušni prostor u Montani, nakon što je privremeno zabranila letove u oblasti u blizini kanadske granice, navodi britanska agencija.

Pre toga u subotu, američki borbeni avion F-22 oborio je neidentifikovani objekat iznad Kanade, što je drugo takvo obaranje u isto toliko dana. Kanada i SAD su u pojačanoj pripravnosti nakon incidenta koji se dogodio ranije ovog meseca u kojoj je kineski balon na velikim visinama, za koji SAD tvrde da je bio u špijunskoj misiji, praćen od Montane do Južne Karoline, a zatim oboren kod obale Atlantika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading