PREKO 500 PRIJAVLJENIH SLUČAJEVA UOČAVANJA NLO! Američka vlada objavila izveštaj, oglasio se i Pentagon!

Autor:

Svet

14.01.2023

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izveštaj ima za cilj destigmatizaciju NLO iskustva.

PREKO 500 PRIJAVLJENIH SLUČAJEVA UOČAVANJA NLO! Američka vlada objavila izveštaj, oglasio se i Pentagon!

Foto: youtube.com/ Zamediatelevizija

Američka vlada objavila je novi izveštaj o stotinama viđenih neidentifikovanih letećih objekata od strane američke vojske.

Američka Nacionalna obaveštajna služba sada zna za 510 prijavljenih viđenja NLO-a, što je povećanje u odnosu na 144 prikupljena u prvoj proceni iz 2021. godine, piše BBC.

Skoro polovina novih viđenja smatrana je "neupadljivom" i pripisana ljudskom poreklu, navodi se u izveštaju. Ipak, više od stotinu susreta ostalo je nerešeno.

Izveštaj objavljen da bi pomogao u destigmatizaciji NLO iskustava

U izveštaju se navodi da se susreti sa NLO-ima, koje američka vlada naziva neidentifikovanim vazdušnim fenomenom, nastavljaju da se dešavaju u ograničenom ili osetljivom vazdušnom prostoru, naglašavajući moguću zabrinutost za bezbednost i nacionalnu bezbednost.

Ipak, od 366 novih izveštaja, za 26 je utvrđeno da su dronovi, 163 baloni, a šest vazdušnih objekata pripisano je smetnjama.

Izveštaj ima za cilj destigmatizaciju iskustva sa NLO.

U izveštaju se navodi da bi ovi sastanci trebalo da pomognu u identifikaciji pretnji po bezbednost letenja, kao i potencijalne kontradiktorne aktivnosti. Nijedan izveštaj nije povezan sa bilo kakvom vanzemaljskom aktivnošću.

Pentagon: Objekti nisu vanzemaljskog porekla

Izveštaje istražuje Kancelarija za rešavanje anomalija za sve domene (AARO), kancelarija Pentagona osnovana prošle godine da pregleda NLO incidente.

AARO će se fokusirati na prijem i analizu incidenata neidentifikovanih događaja i raditi sa obaveštajnim agencijama na daljoj proceni tih incidenata, navodi se u novom dokumentu sa kojeg je skinuta tajnost.

- Nismo videli ništa što bi nas navelo da verujemo da je bilo koji od objekata koje smo videli vanzemaljskog porekla - rekao je prošlog meseca Ronald Moultri, podsekretar Pentagona za odbranu, obaveštajne poslove i bezbednost.

- Do danas, nisam video ništa u tim dokumentima što bi sugerisalo da je došlo do posete vanzemaljaca, sudara vanzemaljaca ili bilo čega sličnog - dodao je Moultri.

Ali nastavljaju se napori da se utvrdi da li su preostali NLO-i zemaljskog porekla.

- U nedostatku rešenja o tome šta je nešto, pretpostavljamo da bi to moglo biti neprijateljsko. I zato to moramo da shvatimo ozbiljno - rekao je on, prenosi BBC.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading