RUSIJA POKREĆE VELIKU OFANZIVU NA PROLEĆE! Stoltenberg razotkrio planove Kremlja

Autor:

Svet

07.12.2022

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO namerava da nastavi da podržava Ukrajinu, uključujući i to što će ruska pobeda imati "ozbiljne“ posledice po alijansu, čineći NATO "ranjivijim“, rekao je Stoltenberg.

RUSIJA POKREĆE VELIKU OFANZIVU NA PROLEĆE! Stoltenberg razotkrio planove Kremlja

Foto: Tanjug/AP

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da se alijansa plaši zaoštravanja rata u Ukrajini na proleće.

- Razvoj događaja u ratovima je teško predvideti... Sada vidimo da Rusija pokušava da zamrzne akcije na kratak period kako bi se pregrupisala, oporavila, a zatim krenula u veliku ofanzivu na proleće - rekao je on, govoreći onlajn na događaju koji je organizovao list Financial Times.

Prema njegovim rečima, pod ovim uslovima, NATO namerava da nastavi da podržava Ukrajinu, uključujući i to što će ruska pobeda imati "ozbiljne“ posledice po alijansu, čineći NATO "ranjivijim“.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini.

Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za "krvave zločine nad civilima“ u Donbasu. Krajnji cilj operacije, prema rečima vrhovnog komandanta RF, jeste "oslobođenje Donbasa i stvaranje uslova koji bi garantovali bezbednost same Rusije“.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading