"NE BI TOLIKO CIVILA I DECE STRADALO"! Vladimir Putin kaže da je ujedinjenje Rusije i Donbasa trebalo ranije da se dogodi! VEROVAO U MINSKI SPORAZUM!

Autor:

Svet

26.11.2022

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četiri oblasti u Ukrajini održale su u septembru referendum na kojem su odlučile da se priključe Rusiji bez dozvole ukrajinskih vlasti.

"NE BI TOLIKO CIVILA I DECE STRADALO"! Vladimir Putin kaže da je ujedinjenje Rusije i Donbasa trebalo ranije da se dogodi! VEROVAO U MINSKI SPORAZUM!

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin kazao je da je sada jasno da je ujedinjenje Rusije i Donbasa trebalo da se desi mnogo ranije.

Četiri oblasti u Ukrajini, kao je rekao, održale su u septembru referendum na kojem su odlučile da se priključe Rusiji bez dozvole ukrajinskih vlasti, na čijoj teritoriji se nalaze.

- Što se 2014. tiče, naravno, gledajući unazad, znamo sve sada. Međutim, pošli smo od pretpostavke da bi moglo biti moguće da se dogovore, da će Lugansk i Donjeck moći ponovo, nekako, da se ujedine sa Ukrajinom u okviru Minskog sporazuma. Iskreno smo radili na ovome, ali nismo videli osećanja ljudi, nije bilo moguće shvatiti šta se dešava tamo - rekao je Putin, prenosi Tanjug pozivajući se na rusku agenciju TASS.

On se juče susreo sa majkama vojnika koji se bore u Ukrajini.

- Sada je postalo veoma jasno da je ovo ujedinjenje trebalo da se desi ranije. Možda ne bi bilo toliko civilnih žrtava i ne bi ubijeno toliko dece u bombardovanjima. Na kraju, desilo se ujedinjenje i to je dobro - poručio je Putin.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading