VIŠE OD 100 PROJEKTILA IZ 13 AVIONA ISPALJENO KA UKRAJINI?! Sirene u svim delovima zemlje - "drugi talas" se sprema za Kijev!

Autor:

Svet

05.12.2022

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodno su ispaljena 104 projektila iz 13 ruskih aviona i oni lete ka Ukrajini.

VIŠE OD 100 PROJEKTILA IZ 13 AVIONA ISPALJENO KA UKRAJINI?! Sirene u svim delovima zemlje - "drugi talas" se sprema za Kijev!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Rusija ispalila projektila ka Ukrajini

Ukrajina je saopštila da je Rusija izbacila novu salvu projektila, pošto su vazdušna upozorenja odjeknula u mnogim delovima zemlje, uključujući Kijev.

Sirene su se oglasile u glavnom gradu i većem delu Ukrajine, što su zvaničnici opisali kao poslednji u talasu ruskih raketnih udara, preneo je Rojters.

- Projektili su već lansirani - rekao je portparol vazduhoplovnih snaga Jurij Ihnat. Trenutno nema informacija o šteti ili žrtvama.

Gardijan piše da dolazi više od 100 projektila, ispaljenih iz ruskih bombardera, a najverovatnije i projektili Kalibr iz mora.

Kako je rekao Gardijanov urednik Džulijan Borger navodno su ispaljena 104 projektila iz 13 aviona.

Neki su već prešli na teritoriju Ukrajine, a vreme udara u Kijevu se procenjuje na 14.15 po lokalnom vremenu. Takođe bi mogao da dođe do drugog talasa projektila usmerenih na prestonicu, koji bi trebalo da poleti u narednih nekoliko minuta.

- Nemojte ignorisati alarm - rekao je Andrij Jermak, šef ukrajinskog predsedničkog štaba.

Ranije danas je saopšteno da su se misteriozne eksplozije dogodile su se u ponedeljak u dve ruske vazdušne baze daleko od linija fronta.

Misteriozne eksplozije dogodile su se u ponedeljak u dve ruske vazdušne baze daleko od linija fronta, što je povećalo mogućnost da je Kijev pronašao način da gađa ruske dalekometne bombardere koji se koriste u napadima na infrastrukturu Ukrajine.

Izveštaji ruskih medija i video snimci objavljeni na društvenim mrežama ukazuju da se u ponedeljak rano ujutro dogodila eksplozija u vazdušnoj bazi Engels-2 u ruskoj oblasti Saratov u kojoj se nalaze bombarderi Tu-95 koji su učestvovali u napadima krstarećih raketa na Ukrajinu.

Još jedna eksplozija dogodila se u vojnoj vazduhoplovnoj bazi u blizini grada Rjazanja, manje od 250 milja od Moskve. Troje je poginulo, a pet je ranjeno nakon eksplozije cisterne, javili su ruski državni mediji. U toj bazi se nalaze i bombarderi dugog dometa Tu-95 i Tu-22M.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading