ZELENSKI INSISTIRA NA TOME DA SU RUSKE RAKETE PALE NA POLJSKU: Moramo da reagujemo, ovo je značajna eskalacija! (VIDEO)

Autor:

Svet

15.11.2022

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da su ruske rakete pogodile Poljsku, dok SAD navode da takvi izveštaji ostaju nepotvrđeni.

ZELENSKI INSISTIRA NA TOME DA SU RUSKE RAKETE PALE NA POLJSKU: Moramo da reagujemo, ovo je značajna eskalacija! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Facebook/Volodimir Zelenski

Volodimir Zelenski je situaciju u Poljskoj nazvao "veoma značajnom eskalacijom", dodajući da je potrebna akcija, a prozvavši Ruse kao odgovorne za pad raketa na ovu teritoriju.

- Teror nije ograničen samo na naše nacionalne granice. Ruske rakete su pogodile Poljsku.  Ispaliti rakete na teritoriju NATO je ruski raketni napad na kolektivnu bezbednost! Ovo je veoma značajna eskalacija. Moramo delovati - naveo je Zelenski na snimku koji se masovno deli na Tviteru.

 

Podsetimo, rusko ministarstvo odbrane je u saopštenju negiralo da su njegove rakete prešle u Poljsku. Izveštaje o padu dva projektila koja su pogodila selo u Poljskoj na granici sa Ukrajinom, nazvali su "namernom provokacijom":

- Pisanja poljskih medija i izjave zvaničnika o navodnom padu "ruskih" projektila u oblasti Prževodova su namerna provokacija u cilju eskalacije situacije. Ruske rakete nisu pogodile ciljeve u blizini ukrajinsko-poljske državne granice. Olupina koju su poljski mediji objavili sa lica mesta u selu Prževodov nemaju nikakve veze sa ruskim oružjem.

Podsetimo, u selu Prževodov u popodnevnim satima dogodila se eksplozija, a prema prvim informacijama dve osobe su poginule.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
vladimir

15.11.2022 21:48

ovaj Zelenski je tesko bolestan opasniji od kovid 19

Nenad

15.11.2022 21:57

a mogao bih ovaj narkos kad se naljuti cak i govno da pregrize , toliko je opasan. A bas ce Ruse da zaboli ona stvar zbog toga sto ON insistira .