Bitka za povratak Hersona je gotova do KRAJA NOVEMBRA! Šef ukrajinskih obaveštajaca: Krim je sledeći

Autor:

Svet

29.10.2022

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kirilo budanov je govorio o situaciji u Ukrajini.

Bitka za povratak Hersona je gotova do KRAJA NOVEMBRA! Šef ukrajinskih obaveštajaca: Krim je sledeći

Foto: Tanjug/AP

General-pukovnik Kirilo Budanov, šef ukrajinske vojne obaveštajne službe izjavio je da veruje da će ukrajinska protivofanziva za povratak Hersona biti gotova do kraja sledećeg meseca.

-Rusija se trenutno pregrupiše u tom području sa oko 40.000 vojnika, uključujući najobučenije i najsposobnije ruske jedinice, rekao je on za magazin "The War Zone".

Budanov je dodao da to uključuje protivvazdušnu odbranu, snage za specijalne operacije i mornaričku pešadiju, prenosi Tanjug.

Na pitanje da li Ukrajina planira protivofanzivu na Krimu, koji je pripojen 2014. Budanov je rekao da će se to "dogoditi sledeće godine".

Na pitanje kada će se rat završiti, rekao je da bi dobra prilika za kraj rata bila onda kada se Ukrajina vrati na granice iz 1991. godine, kada je stekla nezavisnost od Rusije.

Podsetimo, ruske pomorske snage danas su navodno su odbile napad dronova u Sevastopoljskom zalivu, u kome je sedište Crnomorske flote, prenosi Rojters.

- U gradu ništa nije oštećeno. Ostajemo mirni. Situacija je pod kontrolom, napisao je na Telegramu guverner Sevastopolja Mihail Razvožajev.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Crni

29.10.2022 16:00

Veruje u Deda Mraza.

Kresoja Bill

29.10.2022 19:53

Au, ovi se baš primili, uvukli ih Rusi u zamku. Već peti put jurišaju i lupaju glavom o kamen. Kremen kamen a ne predaja grada. Kada budu ove razbili neka se spremi Odesa.

Felix

30.10.2022 18:50

To im ameri uvaljuju neku lošu robu....u rupu miševi