ZELENSKI SE IZNENADA OGLASIO TOKOM NOĆI, SAOPŠTIO GRAĐANIMA BITNU PORUKU: Svi naši vojnici su HEROJI (VIDEO)

Autor:

Svet

26.10.2022

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine oglasio se tokom noći preko Fejsbuk naloga

ZELENSKI SE IZNENADA OGLASIO TOKOM NOĆI, SAOPŠTIO GRAĐANIMA BITNU PORUKU: Svi naši vojnici su HEROJI (VIDEO)

Foto: Printscreen/Facebook/Volodimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski kaže da se njegove trupe "drže u dva ključna grada u istočnom regionu Donbasa, uprkos ponovljenim ruskim napadima". Predsednik Zelenski nazvao je rusku taktiku u Ukrajini "ludom".

On je rekao da se najgore borbe vode u blizini Avdijevke, izvan Donjecka, i Bahmuta na severoistoku.

- Ovde je najočiglednija ludost ruske komande. Dan za danom, mesecima, tamo teraju ljude na smrt -  rekao je on.

U svom obraćanju, Zelenski nije pomenuo šta se dešava u blizini grada Hersona na jugu zemlje, koji i dalje drže proruske snage, ali je rekao da očekuje tešku borbu.

 

 

Žestoke borbe se nastavljaju u Donjeckoj oblasti – Bahmut pravac, Avdijivka Svi naši vojnici koji drže pozicije u ovim pravcima u Donjeckoj oblasti su jednostavno heroji Aktivne akcije u drugim pravcima se nastavlja Danas bih pomenuo vojnike 25. vazduhoplovne brigade za hrabrost u oslobađanju okupiranih teritorija u Luganskoj oblasti. Danas, u toku dana, više puta su se oglasila upozorenja o vazdušnom napadu nad većinom teritorije PVO ima rezultate – oboren je još jedan helikopter okupatora, još jedan dron. Ukupan broj oborenih ruskih helikoptera približava se dvesta pedeset. Ruski okupatori su već izgubili onoliko opreme – aviona i druge – koliko većina armija sveta jednostavno nema i neće imati u službi. Rusija neće moći da vrati ove gubitke. Zahvaljujem se svim našim borcima na ovako postepenoj i nepovratnoj demilitarizaciji neprijatelja. Slava svima koji se bore i rade za slobodu Ukrajine! - rekao je Zelenski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ja

27.10.2022 04:55

Ne prica koliko je njegovih ljudi poginulo i koliko su oni tehnike izgubili. Izgubilu su tehnike koje kao 5 zemalja zajdno. Problem je u tome sto je zaduzio drzavu zabsve to .