UBIJEN VOĐA GRUPE ''LAVLJA JAZBINA'': Bomba je eksplodirala dok je PROLAZIO

Autor:

Svet

23.10.2022

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki član palestinske militantne grupe ubijen je noćas na okupiranoj Zapadnoj obali u, kako su Palestinci naveli, ciljanoj eksploziji koju je izveo Izrael.

UBIJEN VOĐA GRUPE ''LAVLJA JAZBINA'': Bomba je eksplodirala dok je PROLAZIO

Foto: Tanjug/AP

Vođa grupe poznate pod nazivom "Lavlja jazbina" Tamer al Kilani u gradu Nablusu, gde se sukobi između palestinskih militanata i izraelskih snaga bezbednosti dešavaju skoro svakodnevno, ubijen je kada je detonirana bomba postavljena na motocikl parkiran u blizini, prema izveštaju militantne grupe, preneo je Rojters.

Izraelska vojska je odbila da komentariše eksploziju, a portparol je rekao Rojtersu da vojska "sve vreme deluje protiv terora".

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Bomba je eksplodirala dok je prolazio - rekao je Kilanijev otac, Sufian Kilani, koji nije bio na licu mesta kada je bomba eksplodirala.

Današnje nasilje usledilo je posle višemesečnih tenzija koje su se produbile otkako su izraelske snage u martu počele sa obračunom na Zapadnoj obali kao odgovor na seriju napada Palestinaca u Izraelu.

"Lavlja jazbina", grupa je naoružanih ljudi iz Nablusa sa labavim frakcijskim vezama, a u saopštenju je obećala da će Izraelu dati "oštar i bolan odgovor".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading