UPOZORENJE ABASA UZDRMALO SVET: Palestina će tražiti od Izraela kompenzaciju za MASAKR

Autor:

Svet

13.10.2022

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Palestinska uprava zahtijevaće od Izraela kompenzaciju za štetu i nasilje nad Palestincima, izjavio je palestinski lider Mahmud Abas.

UPOZORENJE ABASA UZDRMALO SVET: Palestina će tražiti od Izraela kompenzaciju za MASAKR

Foto: Profimedia

Mahmud Abas

On je na samitu Konferencije o interakciji i merama za izgradnju povjerenja u Aziji, koji se održava u Astani, rekao da Palestinci veruju da je oslobaćanje od "okupacije" moguće kroz diplomatske procedure i poštovanje međunarodnog prava.

- Zahtevaćemo izvinjenje i odštetu za masakre i uništavanje koji se vrše nad Palestincima od 1948. godine - istakao je Abas.

Abas je napomenuo da je Izrael izvršio ono što je nazvao "50 epizoda masakra", uništio 529 sela i učinio da više od polovine svih Palestinaca bude raseljeno, prenosi Blic.

On je dodao da su SAD i Velika Britanija takođe odgovorne za "prebacivanje Palestinskih teritorija u ruke onih koji to ne zaslužuju" i da i Vašington i London treba da plate odštetu palestinskom narodu.

Izrael je sredinom aprila započeo redovne protivterorističke operacije na okupiranoj Zapadnoj obali, kao odgovor na palestinske terorističke napade u kojima je tokom nekoliko sedmica poginulo više od 20 Izraelaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading