ZELENSKI ZA NJEGA NUDI ČAK 100.000 DOLARA! Hoće ga živog! Evo ko je IGOR STRELKOV, koji je ratovao na strani Srba u Bosni i koji godinama pravi haos po svetu i u Ukrajini!

Autor:

Svet

16.10.2022

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši agent FSB-a i desni nacionalista Igor Girkin (Strelkov) je jedan od glavnih proruskih separatista u Ukrajini.

ZELENSKI ZA NJEGA NUDI ČAK 100.000 DOLARA! Hoće ga živog! Evo ko je IGOR STRELKOV, koji je ratovao na strani Srba u Bosni i koji godinama pravi haos po svetu i u Ukrajini!

Foto: Printskrin/Youtube/KiniTV/Игорь Стрелков

Sada ukrajinske vlasti nude i ogroman novac onome ko im dovede Igora Strelkova.

 

 

Ko je Igor Girkin zvani Strelkov? Igor Girkin je 2014. bio je u samom centru zbivanja u Ukrajini. Sa grupom naoružanih ljudi stigao je na Krim, gde su, prema njegovom priznanju, naterali lokalne zastupnike da glasaju za referendum o otcepljenju preteći im oružjem.

Nakon referenduma napustio je Krim, ali je ubrzo opet ušao u Ukrajinu, ovaj put u Donjecku oblast, ponovno sa grupom naoružanih ljudi. Njegova ekipa zauzela je upravne zgrade u Slavjansku i proglasila stvaranje DNR-a. Girkin je čak jedno vreme bio i ministar obrane DNR-a. Nakon sukoba s lokalnim vođama DNR-a vraćen je u Rusiju.

Povezuje se sa rušenjem malezijskog putničkog aviona, pri čemu je poginulo 298 putnika, zbog čega mu se u Hagu sudi u odsustvu. Tužitlaštvo za Girkina traži doživotni zatvor.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/KiniTV/Игорь Стрелков

Igor Girkin zvani Strelkov

 

Između ostalog, Girkin ili Strelkov borio se i na strani Vojske Republike Srpske u Bosni i Hercegovini.

Sada Ukrajinci za njega nude 100.000 dolara.

- GUR daje 100.000 dolara za zarobljenog Igora Girkina - Strelkova - objavljeno je na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama.

- Glavno obaveštajno odeljeno Ministarstva odbrane Ukrajine garantuje isplatu 100.000 dolara za transfer Igora Girkina (Strelkova) u ukrajinsko zarobljeništvo - objavili su na Fejsu.

Strelkov se navodno poslednjih dana (opet) uključio u rat, a o tome su zadnjih dana pisali ukrajinski mediji.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Хахаха

18.10.2022 06:34

Тај Стрелков је имао 15 година за време рата у Босни. Могао је да ратује само 2004. И то да извлачи масакриране Србе из Обилића, када су их шиптари напали 17. марта.