OTIŠAO DA SE ISTUŠIRA TOPLOM VODOM I ZAVRŠIO U BOLNICI! Život mu je bio ugrožen zbog ŠOKANTNE ALERGIJE!

Autor:

Svet

17.07.2022

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac (34) iz Kolorada je nakon tuširanja vrelom vodom, dobio neverovatnu alergijsku reakciju na hladnoću, pa je morao biti prevezen u bolnicu jer mu je život bio ugrožen.

OTIŠAO DA SE ISTUŠIRA TOPLOM VODOM I ZAVRŠIO U BOLNICI! Život mu je bio ugrožen zbog ŠOKANTNE ALERGIJE!

Foto: pixabay.com

Kako mediji prenose, neidentifikovanog muškarca je porodica pronašla na podu, kako se bori za dah, nakon što se istuširao vrelom vodom i dobio alergijsku reakciju na hladnoću.

Dalje, kako se navodi, telo muškarca je bilo prekriveno osipom i imao je veoma nizak pritisak. Naravno, porodica je odmah zvala Hitnu pomoć, koja ga je prevezla u bolnicu gde su mu dijagnostikovali "anafilaksiju".

Prema izveštaju lekara"hladna anafilaksa" je težak oblik reakcije na hladne temperature. U izveštaju se dalje objašnjava da je, po dolasku na odeljenje Hitne pomoći, muškarac primljen u jedinicu intenzivne nege za praćenje anafilaksije i utvrđeno je da je imao pozitivan "test kocke leda".

"Test kocke leda" uključuje stavljanje kocke leda na kožu pacijenta oko 5 minuta da bi se videlo da li se razvija osip. Ako se pojavi osip, kao kod ovog muškarca (34), pacijent je alergičan na hladnoću.

Muškarac je otpušten iz bolnice i rečeno mu je da će morati da promeni način života ubuduće.

Foto: pixabay.com

Osip/Ilustracija

Nakon lečenja antihistaminicima i steroidima u bolnici, njegovo stanje se popravilo. Pre otpuštanja muškarcu su propisani antihistaminik i auto-injektor epinefrina.

Takođe, rečeno mu je da će morati da izbegava izlaganje hladnim temperaturama i da će sada morati da pronađe načine da mu bude toplo uvek.

Kako prenose mediji, ljudi sa hladnom urtikarijom ili anafilaksijom uglavnom koriste losione koji čuvaju toplotu tela i druge takve metode kako bi osigurali da ostanu topli.

Uzrok i prevencija ove opasne po život, alergije nisu poznati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading