DOGODIO SE NUKLEARNI NAPAD, NE PITAJTE NI KAKO NI ZAŠTO: Njujork objavio zastrašujuće uputstvo, DA LI SMO NA KORAK OD APOKALIPSE?! (VIDEO)

Autor:

Svet

12.07.2022

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Njujork objavio je javno saopštenje za nuklearni napad nedeljama nakon što su ruski državni mediji tvrdili da bi Putin mogao da "zbriše istočnu obalu SAD".

DOGODIO SE NUKLEARNI NAPAD, NE PITAJTE NI KAKO NI ZAŠTO: Njujork objavio zastrašujuće uputstvo, DA LI SMO NA KORAK OD APOKALIPSE?! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/pixabay.com

U video klipu, koji je juče objavljen, gradski sektor za vanredne situacije daje uputstvo građanima šta treba da rade u slučaju da dođe do nuklearnog napada.

- Dakle, dogodio se nuklearni napad. Ne pitajte me ni kako ni zašto. Samo znamo da se dogodio. Dakle šta radimo? - govori gradska portparolka u snimku.

Ona ističe da su male verovatnoće da će se ovako nešto dogoditi u ili blizu Njujorka, ali navodi da je veoma važno da građani Njujorka znaju kako da se sačuvaju.

Portparolka ih poziva da slede "ova prosta uputstva": "uđite unutra, ostanite unutra i sledite dalja uputstva".

Ističe i da ostanak u vozilu nije opcija.

- Ne izlazite napolje dok vam zvaničnici ne potvrde da je sve bezbedno - navodi.

- Ukoliko ste bili napolju nakon napada, odmah se očistite. Skinite i u vreću zapakujte svu odeću koju se imali na sebi, kako biste sklonili radioaktivnu prašinu sa svog tela - navodi se u uputstvu.

Građanima se savetuje i da se sakriju u podrumu, ukoliko ga imaju.

Podsetimo, u maju 2022, ruski državni mediji objavili su da bi "Putin mogao da zbriše celu istočnu i zapadnu obalu" sa samo četiri rakete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
bg

12.07.2022 14:49

Kakvi balvani

Srecko

13.07.2022 11:10

Ja ne videh gluplji klip,ni je to kisa pada pa kad prestane obavesti cemo vas.