ONO ŠTO OSTANE OD UKRAJINE MORAĆE DA PRIHVATI ANEKSIJU DONBASA: Šokantno predviđanje srpskog istoričara, DA LI ĆE ZAMRZNUTI KONFLIKT BITI EPILOG RATA?! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.07.2022

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istoričar i publicista Srđa Trifković ocenio je da Rusije ne može doživeti poraz i da će Kijev na kraju rata morati da prihvati ultimatum iz Moskve.

ONO ŠTO OSTANE OD UKRAJINE MORAĆE DA PRIHVATI ANEKSIJU DONBASA: Šokantno predviđanje srpskog istoričara, DA LI ĆE ZAMRZNUTI KONFLIKT BITI EPILOG RATA?! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Gostujući na TV Hepi kod Milomira Marića, Trifković je istakao da je došlo do preokreta na bojnom polju.

- Za očekivati je da će doći do spoznaje da su neophodni pregovori u kojima će defakto biti prihvaćena ruska aneksija Donbasa, kopnenog mosta do Krima, a verovatno do kraja godine i ostatka crnomorske obale. Ono što ostane od Ukrajine biće prinuđeno da prihvati status kvo makar u vidu jednog zamrznutog konflikta - smatra profesor.

Prema Trifkovićevom mišljenju , "Evropska unija ne može sebi da dozvoli luksus da i dalje sledi fanatični diktat iz Vašingtona koji se nada ruskom kolapsu i porazu koga neće biti".

Peskov elaborirao Putinovu izjavu

Podsetimo, portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je predsednik Vladimir Putin jučerašnjom izjavom da Rusija u Ukrajini niji započela još ništa ozbiljno podsetio da potencijali ne mogu da se porede i da je potencijal Rusije toliko veliki da je sada samo njegov mali deo uključen u "specijalnu operaciju" u Ukrajini.

- Ne, ovaj put vas neću upućivati na Ministarstvo odbrane. To su zaista reči šefa države. Ali šef države je samo reagovao na izjave koje se čuju iz zapadnih zemalja, iz Kijeva, da će Kijev ići do pobede na bojnom polju - rekao je Peskov, prenosi RIA Novosti.

Putin je juče izjavio da "Rusija još nije ništa ozbiljno započela u Ukrajini".

- Svi treba da znaju da mi uglavnom još nismo ništa ozbiljno započeli - rekao je Putin na sastanku sa liderima stranačkih grupa u Državnoj dumi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading