TO BI BILO ŠTETNO ZA RUSIJU! Daleko odjeknule reči Medvedeva: POMENUO SAD - APSOLUTNA NULA!

Autor:

Svet

20.06.2022

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši ruski predsednik i premijer Dmitrij Medvedev prokomentarisao je odnose Rusije i SAD.

TO BI BILO ŠTETNO ZA RUSIJU! Daleko odjeknule reči Medvedeva: POMENUO SAD - APSOLUTNA NULA!

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Medvedev Vladimir Putin

- Sada nemamo nikakve odnose sa SAD. Oni su na nuli po Kelvinovoj skali. I njihovo odmrzavanje sada nije potrebno. I za sada nije potrebno ni pregovarati s njima. To je štetno po Rusiju - rekao je Medvedev za ruske medije.

On smatra je da je sada najnepovoljnije moguće vreme za nove pregovore sa SAD o produžavanju Sporazuma o smanjenju strateškog naoružanja (SNV-3).

- To će zavisiti od odluke predsednika države. Kao čovek koji ima direktan odnos prema tom sporazumu i koji ga je potpisao 2010. godine, smatram da je sada najnepovoljnije moguće vreme za nove pregovore - rekao je Medvedev.

Prema njegovoj oceni, još prošle godine su pregovori vođeni u izmenjenim okolnostima, a sada su u „mrtvoj zoni".

Administracija predsednika SAD Džoa Bajdena produžila je za pet godina, odnosno do 2026, Sporazum o smanjenju strateškog naoružanja, koji omogućava jedinstvenu rusko-američku kontrolu nad nuklearnim naoružanjem.

Rusija i SAD su počele usaglašavanje parametara budućeg sporazuma o ograničenju nuklearnog naoružanja, ali su prekinule dijalog nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Američki Stejt department je saopštio da je Vašington spreman da razmotri mogućnost nove runde strateškog dijaloga s Rusijom, ali da želi dokaze o dobronamernom pristupu Moskve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading