Neka se deca igraju da ne plaču! Zelenski uveo sankcije Putinu, žestoka reakcija Lavrova!

Autor:

Svet

10.06.2022

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlukom predsednika Volodimira Zelenskog Ukrajina je uvela sankcije šefu Kremlja Vladimiru Putinu. Iz Moskve ubrzo stigao odgovor.

Neka se deca igraju da ne plaču! Zelenski uveo sankcije Putinu, žestoka reakcija Lavrova!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potpisao je u četvrtak dekret kojim se uvode lične sankcije ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Uredbom koja je stupila na snagu u četvrtak, a koja je objavljena na veb sajtu ukrajinskog predsednika, precizirano je da je Putinu zabranjen ulazak u Ukrajinu kao i da mu se ukidaju vize i blokira sva imovina, ne precizirajući o kojoj imovini se radi.

Pod sankcijama, koje je odobrilo ukrajinsko Veće za nacionalnu bezbednost i odbranu, su i svi ruski ministri kao i portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prema direktivi Zelenskog, pod sankcijama je i 236 ruskih univerziteta kao i njihovi čelni ljudi.

Odgovarajući na pitanje o uvedenim sankcijama, ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov rekao je da potezi Kijeva nisu vredni komentarisanja.

Ne mislim da je to vredno nekog konkretnog koraka s naše strane, neka se deca igraju, da ne plaču - rekao je Lavrov.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Francuska i dalje spremna da šalje teško naoružanje UKR

- Francuska će ostati spremna da odgovori na sve potrebe Ukrajine, uključujući teško naoružanje - rekao je francuski predsednik Emanuel Makron u razgovoru sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim.

Kako je saopštila Jelisejska palata, Makron se interesovao za najnovija dešavanja na terenu, kao i o potrebama Ukrajine u pogledu vojne opreme, političke i finansijske podrške i humanitarne pomoći.

Sagovornici su se dogovorili da ostanu u kontaktu, posebno kada je reč o podnošenju zahteva Ukrajine za dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, o čemu će se diskutovati na samitu EU 23. i 24. juna.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading