IZNET ŠOK PREDLOG - UKRAJINA DA SE ODREKNE TERITORIJE: Lansiran probni balon Zapadnih medija, OD BAJDENA TRAŽE DA ZELENSKOM UPUTI ULTIMATUM!

Autor:

Svet

24.05.2022

06:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugledni mediji na Zapadu izneli su šokantan predlog da bi Ukrajina trebalo da se odrekne suvereniteta nad delovima zemlje kako bi se okončao rat koji je počeo ruskim napadom 24. ferbruara 2022. godine.

IZNET ŠOK PREDLOG - UKRAJINA DA SE ODREKNE TERITORIJE: Lansiran probni balon Zapadnih medija, OD BAJDENA TRAŽE DA ZELENSKOM UPUTI ULTIMATUM!

Foto: Tanjug/AP/profimedia.rs

Autor britanskog Telegrafa Roland Olifant napisao je tekst u kojem se osvrnuo na komentar uredništva Njujork Tajmsa pod naslovom "Rat u Ukrajini se kompllikuje, a Amerika nije spremna".

Oni iznose tezu da bi Amerika trebala da podstakne Kijev da Rusiji ustupi deo teritorije i tako okonča rat.

- To je najveći trijumf slabijeg protivnika još otkako je David ubio Golijata: poraz Rusije u Ukrajini kod Kijeva i Harkova otkrio je da je Rusija zapravo 'tigar od papira', kolaps Putinove vojske je neizbežan i Ukrajina može da dobije rat ako Zapadni saveznici budu imali dovoljno živaca. Ili je to sve skupa samo obična fantazija, potpuno u raskoraku sa stvarnim odnosom snaga, statusa Rusije kao nuklearne sile i njenih uspeha na bojnom polju na južnom frontu? - napisao je Olifant.

Foto: Tanjug/AP/printscreen

 

 

Kako se dalje tvrdi, Rusija prejaka da bi je Ukrajina mogla poraziti na bojnom polju, da će realan ishod rata svakako uključivati ​​teritorijalne ustupke Ukrajine, i da predsednik Džo Bajden to treba jasno da stavi do znanja Volodimiru Zelenskom, bolje pre nego kasnije - što uključuje i postavljanje jasnih granica kad je u pitanju američka podrška Kijevu.

- Uprkos zapanjujućim uspesima Ukrajine oko Kijeva i Harkova, "odlučujuća vojna pobeda Ukrajine nad Rusijom, u kojoj Ukrajina vraća celu teritoriju koji je Rusija zauzela od 2014. godine, nije realan cilj - prenosi Mondo.

- Na kraju krajeva ukrajinski zvaničnici će u pogledu teritorije morati da donesu bolne odluke koje će zahtevati bilo kakav kompromis - dodaje se u članku uz opasku da je zvanični Kijev na ovakve najave reagovao veoma burno.

Argumenti izneseni u uvodniku pomenutih novina reflektuju raspravu koja se vodila u spoljnopolitičkim krugovima Vašingtona uoči rata.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Tada je većina stručnjaka pretpostavila da će Ukrajina sigurno izgubiti, čak i uz zapadnu vojnu pomoć.

Forsiranje diplomatskog rešenja koje bi spasilo živote, bilo bi bolje od rizikovanja vojnog sukoba SAD-a s Rusijom - čak i ako bi to značilo naterati Ukrajince da prihvate neugodne ustupke vezane uz tada zastale mirovne sporazume iz Minska, tvrdili su tada neki.

Ali čini se da je Džo Bajden sada sve karte bacio na sto kako bi ostvario prethodno nezamislivi cilj, a to je ukrajinska pobeda - proguravši u Senatu ogromnu finansijsku pomoć i time što je dao zeleno svetlo za isporuku sve snažnijeg oružja Ukrajini.

To je cilj koji podržavaju saveznici, uključujući Britaniju i Poljsku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Hercegovgrad

24.05.2022 06:56

Svi zele i trude se da poraze Rusiju,a ne mogu u to nema sumnje!

Odgovori 28 5
zika

31.05.2022 08:41

@Hercegovgrad - cekaj, polako, da vidimo da li ih nece poraziti. ja se, cvorovici, nadam da hoce.

revolution

24.05.2022 07:28

to slanje oruzje je idiotski plan skupine idiota a orizje salju kretenima koji ne razumeju realnost...kada bi zapad poslao svoje vojnike rusiji bi objavili direktno rat...ovako ukrainci uz pomoc zapada trose svoje ljudske resurse koji su tri putamanji od ruskih, rat se vodi na teritoriji ukraine sto cini da kompletna infrastuktura postaje razorena polako ali sigurno i na kraju ce rusi ostvariti ono sto su zeleli i morali, zapad ce ostvariti ono sto su kreteni zamislili, a ukrajina ce biti bombama uzorana njiva bez muskaraca jer ce deo poginuti a deo otici kao jeftina radna snaga zirom zapadne evrope a verovatno ce izbeglice iz sirije zauzeti njihovo mesto....pa za kojih sto godina bice ukraina vecinsku muslimanska i okrenuce se protiv zapada i rusija ce umesto tampon zone imati borbene jedinice za borbu protiv zapada.

Odgovori 30 8