PUTIN CILJA ZELENSKOG LIČNO! Bes u Moskvi zbog američkog oružja - OVA ZDANJA MOGLA BI DA BUDU NAREDNE METE!

Autor:

Svet

08.06.2022

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon izjave šefa Kremlja da će, ako ukrajinska vojska dobije ubojitije oružje, njegove trupe gađati i one objekte koje još ne gađaju ruski zvaničnici izložili nove mete.

PUTIN CILJA ZELENSKOG LIČNO! Bes u Moskvi zbog američkog oružja - OVA ZDANJA MOGLA BI DA BUDU NAREDNE METE!

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Vladimir Putin Volodimir Zelenksi

Najave SAD i Velike Britanije da će Ukrajini predati višecevne lansirne raketne sisteme M-142 HIMARS i M-270 dometa 70-80 kilometara razbesnele su Rusiju pošto bi ovo ubojitije oružje moglo da preokrene tok agresije koju je predsednik Vladimir Putin pokrenuo na susednu zemlju.

- Rusija će imati puno pravo da gađa ukrajinske centre odlučivanja u slučaju da Kijev iskoristi američke višecevne raketne lansere dalekog dometa - izjavio je Vasilij Nebenzja, stalni predstavnik Rusije pri UN, ne navodeći na koje centre odlučivanja misli, ali je jasno da je u Kijevu glavni takav centar u Predsedništvu, gde sedi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

On je nazvao "neubedljivim" izjave zapadnih političara, uključujući američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, da ukrajinska vojska neće koristiti to naoružanje protiv ciljeva na teritoriji Ruske Federacije. Sam Putin je u intervjuu za Rosija 1 upozorio Zapad da će

Republika

Foto: Tanjug/AP/pixabay.com/printscreen

Zdanje ukrajinskog Predsedništva

Moskva gađati nove ciljeve u Ukrajini ako SAD počnu da snabdevaju tu zemlju raketama dugog dometa.

- Ako oni budu dostavljeni, mi ćemo iz toga izvući odgovarajuće zaključke i upotrebiti naše oružje, koga imamo dovoljno, da gađamo one objekte koje još ne gađamo - rekao je Putin.

Na izjavu šefa Kremlja nadovezao se i general-pukovnik Andrej Kartapolov, poslanik Putinove Jedinstvene Rusije, koji je na čelu odbora za odbranu Dume.

On je izjavio da će Rusija uzvratiti na snabdevanje Ukrajine novim oružjem tako što će ciljati objekte saobraćajne infrastrukture i vladine zgrade. Kartapolov je naveo da kijevski aerodrom i dalje radi, kao i železnički terminali i glavne železničke linije, mostovi na auto-putevima i mnogi drugi objekti.

- Da ne govorim o državnim institucijama jer dosad nije izvršen nijedan udar na zgrade ukrajinskog ministarstva odbrane, Generalštaba, Vrhovne rade (parlament) i drugih ministarstava u kojima se donose odluke i postavljaju ciljevi - poručio je on.

Šta bi mogle da budu nove ruske mete u Kijevu

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Zdanje ukrajinskog Predsedništva

 

  • zgrade Predsedništva, ministarstva odbrane i drugih ministarstava, Generalštaba i Vrhovne rade (parlamenta)
  • aerodrom
  • železnički terminali i glavne železničke linije
  • mostovi na auto-putevima

Zelenski: Mi smo tu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski se prošle nedelje, povodom 100 dana ruske agresije na njegovu zemlju, obratio putem Instagrama s istog mesta ispred zgrade Predsedništva u Kijevu s kojeg se obraćao 25. februara, drugog dana agresije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski sa ukrajinskim vojnikom

 

- Pobeda će biti naša. Predstavnici države su ovde i brane Ukrajinu 100 dana - naveo je Zelenski u društvu saradnika.

Medvedev: Dok sam živ, učiniću sve da oni nestanu

Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije, oglasio se na Telegramu zlokobnom porukom.

- Često me pitaju zašto su moje objave na Telegramu tako grube. Odgovor je da ih mrzim. Oni su gadovi i izrodi. Oni žele smrt za nas, Rusiju. I dok sam živ, učiniću sve da nestanu - naveo je Medvedev.

 

 

U Hersonskoj oblasti referendum o pripajanju Rusiji?

Kiril Stremousov, zamenik šefa ruske vojnocivilne administracije Hersonske oblasti, izjavio je da će najverovatnije biti sproveden referendum o ulasku ovog ukrajinskog regiona u sastav Rusije.

On je kazao da je prva ruska banka već počela da radi na teritoriji Hersonske oblasti i da ukrajinske banke više tu neće raditi.

Ruske trupe su zauzele crnomorsku luku Herson na jugu Ukrajine još 2. marta, na samom početku agresije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading