UDARNO! EVROPSKA KOMISIJA REKLA SVOJE, DATI STATUS KANDIDATA UKRAJINI: Odluka će biti doneta za sedam dana!

Autor:

Svet

17.06.2022

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska komisija je u petak izdala mišljenje u kojem preporučuje da se Ukrajini dodeli status kandidata za članstvo u EU koji Kijev traži od 2014. godine.

UDARNO! EVROPSKA KOMISIJA REKLA SVOJE, DATI STATUS KANDIDATA UKRAJINI: Odluka će biti doneta za sedam dana!

Foto: Tanjug/AP

- Ukrajina je evropska država koja je dala dovoljno dokaza o svojoj privrženosti vrednostima na kojima se zasniva Evropska unija. Komisija, stoga, preporučuje da se Ukrajini dodeli status kandidata, uz razumevanje da preduzima niz konkretnih koraka - navodi se u preporuci Evropske komisije.

 

 

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen istakla je potom da ova odluka otvara put liderima vlada EU da na samitu u Briselu sledećeg četvrtka i petka potpišu preporuku kojima bi Ukrjaini i Moldaviji dali status zemlje kandidata za članstvo u EU.

 

 

- Ukrajina je jasno pokazala svoju težnju i odlučnost da živi u skladu sa evropskim vrednostima i standardima - rekla je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
gordana

17.06.2022 10:52

Fašizam prva evropska vrednost.Bravo.