Dočekao ga u štiklama, smestio u neku nisku stolicu, a onda je počeo...! Bivši britanski premijer Gordon Braun ispričao kako preti VLADIMIR PUTIN!

Autor:

Svet

19.06.2022

23:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nemam iluzija o tome kakav je Putin, rekao je bivši britanski premijer.

Dočekao ga u štiklama,  smestio u neku nisku stolicu, a onda je počeo...! Bivši britanski premijer Gordon Braun ispričao kako preti VLADIMIR PUTIN!

Foto: Tanjug/AP

Gordon Braun, bivši britanski premijer, istakao je da je Vladimir Putin veliki oportunista i da će iskoristiti tuđu slabost, a prisetio se i svog susreta sa šefom Kremlja 2006. godine.

Bivši britanski premijer Gordon Braun otkrio je da mu je pretio ruski predsednik Vladimir Putin tokom zvanične posete Moskvi 2006. godine, dodajući da Zapad nije uspeo da se suprotstavi ruskom predsedniku ni godinama pre nego što je započeta invaziju na Ukrajinu.

Braun je takođe osudio "globalno nejedinstvo“ nakon što 150 zemalja nije uspelo da uvede sankcije Rusiji zbog njene invazije na Ukrajinu.

- Nemam iluzija o tome kakav je Putin - rekao je bivši premijer u intervjuu za The Telegraph. On je takođe podsetio na posetu Kremlju 2006. godine.

Foto: Printskrin

Gordon Braun

 

- Stavili su me na veoma nisku stolicu pa sam ga gledao. On je relativno nizak čovek i nosi štikle. U svakom slučaju, tog dana je izvadio te svoje kartice i počeo da čita sve te podatke o meni koje je imao, kao da mi dokaže da je znao više o meni nego što sam ja znao o sebi. Dakle, kada ljudi kažu da se Putin promenio i da je tek sada postao pretnja, mogu da vam kažem da mi je i tada pretio - rekao je Braun prenosi Dejli Mejl.

On veruje da Putin odgovara samo kada mu neko "beskompromisno pokaže snagu“.

- Jedina stvar koju Putin razume je snaga. On će iskoristiti slabost, on je veliki oportunista -  dodao je on, prenosi Mondo.

Braun takođe upozorava da je neaktivnost Zapada povodom ruske invazije na Krim 2014. godine, koja se dogodila dok je Dejvid Kameron još bio britanski premijer, "dozvolila Putinu da razmisli kako bi mogao da se izvuče sa daljim takvim akcijama“.

On je takođe osudio 150 zemalja koje nisu uvele sankcije Rusiji nakon invazije na Ukrajinu i sugerisao da je jedan od uzroka neuspeha Zapada to što se nije uhvatio u koštac sa globalnim siromaštvom.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading