NUKLEARNI RAT?! Sumorna prognoza američkog pukovnika - ovo ne sluti na dobro!

Autor:

Svet

08.06.2022

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Penzionisani američki pukovnik Ričard Blek je tokom analize ukrajinskog sukoba upozorio da je eskalacija moguća, prenosi Mondo.

NUKLEARNI RAT?! Sumorna prognoza američkog pukovnika - ovo ne sluti na dobro!

Foto: Tanjug/AP

Amerikanci u Ukrajini igraju veoma opasnu igru koja bi mogla da se završi nuklearnim ratom, izjavio je penzionisani američki pukovnik Ričard Blek. Blek upozorava da bi ukrajinski sukob mogao da eskalira.

On je uporedio događaje u Ukrajini sa borbama koje su Amerikanci vodili u drugim zemljama. U skoro svim slučajevima, to su bili proki ratovi u kojima su SAD motivisale, podržavale, pa čak i snabdevale oružjem države, vojske, pobunjenike, terorističke grupe ili manjine. Ono što se sada dešava u Ukrajini snažno ga je podsetilo na nedavne događaje u Siriji.

Foto: YouTube/Printscreen

Ričard Blek

- Naš cilj je bio da zbacimo legitimnu vladu Sirije, a da bismo to postigli koristili smo posrednike koji su bili najodvratniji teroristi. U Ukrajini se sada dešava nešto veoma slično - rekao je on.

Vašington podstiče borbe u Ukrajini snabdevanjem oružjem i drugom podrškom.

- SAD i NATO nije briga koliko Ukrajinaca gine. Nije ih briga ni za civile, ni za žene, ni za decu, ni za vojnike - kaže Blek.

U isto vreme, Blek je bio iznenađen uzdržanošću koju su Rusi pokazali tokom borbi.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

- Nisu uništili železničke šine. Fabrike nisu uništene. Mnogi objekti nisu uništeni. Nisu bombardovali nijednu zgradu u centru Kijeva, glavnog grada Ukrajine, nisu bombardovali zgradu parlamenta. Pokazali su neverovatnu uzdržanost i uprkos svemu nadali su se da će uspeti da ostvare mir - ističe pukovnik.

U Iraku su Amerikanci uradili nešto sasvim suprotno.

- U Iraku smo uništili skoro sve što je bilo važno. Bombardovali smo vojne i civilne ciljeve neselektivno. Koalicija je izvršila 100.000 letova za 42 dana. Uporedite ovo sa Rusima, koji su izvršili 8.000 letova u istom vremenskom periodu. 100.000 američkih naleta naspram 8.000 u istom periodu. Mislim da su Rusi delovali selektivno - ističe Blek, a prenosi Die Freie Welt.

Foto: Printskrin

Nuklearno naoružanje

Blek je naglasio da su SAD potcenile događaje koji se dešavaju u Ukrajini i rizike u vezi sa njima, jer je ova zemlja daleko i od Amerikanaca odvojena Evropom. Ali Rusija ima ogroman nuklearni arsenal koji može da iskoristi u svakom trenutku za udar na Sjedinjene Države. Amerikanci igraju veoma opasne igre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Jurij Gagarin

08.06.2022 14:26

"- Nisu uništili železničke šine. Fabrike nisu uništene. Mnogi objekti nisu uništeni. Nisu bombardovali nijednu zgradu u centru Kijeva, glavnog grada Ukrajine, nisu bombardovali zgradu parlamenta. Pokazali su neverovatnu uzdržanost i uprkos svemu nadali su se da će uspeti da ostvare mir - ističe pukovnik." "pukovnik" je očigledno teško retardiran, pazi "nadali su se da će uspeti da ostvare mir" tako što su mučki napali Ukrajinu bez ikakvog povoda i tako što im ubijaju decu u vrtićima i tako što im siluju žene i uništavaju čitave gradove... Ako je i od "pukovnika" vala MNOGO JE.

Odgovori 10 14
Dokle više

08.06.2022 15:39

@Jurij Gagarin - Pa morate li svugde izbacivati vaše komentare i "istine" u koje niko ne veruje! Iz koje ste Vi nevladine organizacije? Baš tako, upali mučki, bez ama baš ikakvog razloga! Najednom poludeli! Nema to veze sa ubijanjem Rusa u Donbasu zadnjih 15 godina, sa kršenjem minskog sporazuma, sa širenjem NATO-a na istok... CNN, BBC i ostali se odavno ne gledaju i ne slušaju u našoj zemlji, pa mogu samo da pretpostavim da Vaše izvore crpite od njih i njima sličnih, a možda Vam je i plaćeno da pišete što pišete i baš Vas briga za prosledice, moral, istinu... Sve dok je dzep pun, je l' te!

Odgovori 12 6
Pop

08.06.2022 16:16

@Jurij Gagarin - Gde god Ameri umesaju prste, zamisli svugde rahovi!

Ceca

08.06.2022 18:57

@Jurij Gagarin - Bez ikakvog povoda?! Vaš komentar je retardiran!