Putin poslao upozorenje SAD: Udarićemo na one objekte koje još nismo gađali!

Autor:

Svet

06.06.2022

05:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin upozorava da će Rusija pogoditi nove ciljeve ako se Ukrajini isporuče rakete dugog dometa.

Putin poslao upozorenje SAD: Udarićemo na one objekte koje još nismo gađali!

Foto: Tanjug/AP

Ne prestaju spekulacije o stanju Vladimira Putina

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je u nedelju da će Moskva pogoditi nove ciljeve ako SAD isporuče rakete dugog dometa Ukrajini, prenose ruski državni mediji.

Isporuka novog naoružanja Kijevu ima za cilj samo da se „oružani sukob oduži što je duže moguće“, rekao je Putin u intervjuu za TV kanal „Rosija-1“, preneo je ruski državni medij TASS.

U slučaju isporuka raketa dugog dometa Kijevu, Rusija će izvući „odgovarajuće zaključke“ i udariti one „objekte“ koje još nije gađala, rekao je on.

- Ako budu snabdeveni, izvući ćemo odgovarajuće zaključke iz ovoga i upotrebiti sopstveno oružje, kojeg imamo dovoljno, da bismo udarili na one objekte koje još ne gađamo - rekao je Putin komentarišući situaciju oko snabdevanja američkim višecevnim raketnim sistemima (MLRS) u Ukrajinu.

Isporuka američke MLRS Ukrajini u suštini ništa ne menja, pošto je Kijev ranije imao slično naoružanje, uključujući i rakete sličnog dometa, tako da oni jednostavno nadoknađuju svoje gubitke, rekao je Putin, prenosi TASS.

Američki predsednik Džo Bajden rekao je u utorak da SAD obezbeđuju Ukrajini „naprednije raketne sisteme i municiju“ dok se njen rat sa Rusijom nastavlja, prenosi CNN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading