ŠOLC UPOZORAVA: Ceo svet je ugrožen - ne smemo dozvoliti Putinu da pobedi u ovom ratu!

Autor:

Svet

26.05.2022

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olaf Šolc je rekao da je Putin već doživeo neuspeh i da će veliki trošak rata pasti na Rusiju.

ŠOLC UPOZORAVA: Ceo svet je ugrožen - ne smemo dozvoliti Putinu da pobedi u ovom ratu!

Foto: pixabay.com/Tanjug/AP

Nemački kancelar Olaf Šolc je rekao da je Vladimir Putin već doživeo neuspeh jer nije osvojio strateške ciljeve, i naglasio da se svet nalazi na kritičnoj tački.

- Svet je na prekretnici. Nije ugrožena samo Ukrajina nego sastav međunarodne saradnje koji je stvoren nakon dva svetska rata - rekao je Šolc.

- Ne smemo da dozvolimo Putinu da pobedi u ovom ratu. Čvrsto verujem da neće pobediti zbog jakog otpora Ukrajinaca, ali i pomoći koju Ukrajini pruža međunarodna zajednica - rekao je Šolc.

- Putin će ozbiljno pregovarati tek kad shvati da ne može slomiti ukrajinsku obranu. Neće biti nikakvog mira pod diktatirom. Ukrajina to neće prihvatiti, a nećemo ni mi - dodao je on upozoravajući da bi trošak rata za ruski režim mogao biti ogroman. 

Nemačka reakcija na rusku invaziju Ukrajine je već mesecima pod lupom zbog značajne nemačke zavisnosti od ruskog gasa.

Podsetimo, kako izveštavaju iz Ukrajine, Rusija je bila neuspešna u nekoliko napada preko noći, a trupe su se povukle sa gubicima iz sela Zolota Niva nakon neuspelog napada, navodi Generalštab Oružanih snaga Ukrajine u svom najnovijem ažuriranju. Rusija je takođe bila neuspešna u napadu na gradove Nikolajevku i Krivij Rih, navodi se, dodajući da su trupe fokusirale svoje napore na preuzimanje pune kontrole nad gradom Lajman u istočnoj Donjeckoj oblasti Ukrajine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dada

10.06.2022 14:13

Ma Šolc jedi g...a