VELIKA IGRA IZMEĐU RUSIJE I SAD: Ishod rata u Ukrajini odrediće svetski poredak!

Autor:

Svet

30.05.2022

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Što pre se završi Ukrajina, to će pre početi velika igra između Rusije i SAD i Velike Britanije - ocenio je izraelski vojni ekspert Jakov Kedmi koji je rukovodio i nacionalnom obaveštajnom službom Nativ

VELIKA IGRA IZMEĐU RUSIJE I SAD: Ishod rata u Ukrajini odrediće svetski poredak!

Foto: Tanjug/AP/pixabay.com

Džo Bajden Vladimir Putin

Ukazao je da je Ukrajina već izgubila desetine hiljada svojih najboljih vojnika i da će uskoro ostati bez najboljih delova armije:

- Može Kijev poslati na front i milion teritorijalaca, ali će većina tih ljudi završiti, ako budu imali sreće da prežive, kao zarobljenici. Kada smo 1967. uništili svu egipatsku avijaciju, Kairo je lagao da njegovi tenkovi samo što nisu stigli do Tel Aviva. Ovako primitivno laže i Ukrajina. Saopštenja ukrajinske vojne komande su naprosto neozbiljna - naveo je on. 

Kedmi ističe da iz Kijeva za svoj uspeh proglašavaju to što će još koji mesec zadržati i usporiti napredovanje ruske vojske. A još nisu uspeli da povrate ništa od onog što su dosad izgubili!

- Zato su Amerikanci i objavili: činićemo sve što možemo da se Ukrajina drži što duže! U Vašingtonu će, izgleda, svojom pobedom smatrati ako se Ukrajina održi još pet meseci.

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Džo Bajden

On navodi i da će ako Rusija izgubi ukrajinsko odmeravanje sa Zapadom doći će u pitanje njeno postojanje. 

- Ali, ako pobedi - to će biti kraj dominacije SAD ne samo u svetskoj ekonomiji. Ceo svet će se ravnati prema pobedniku. Poći će dalje sa onim ko pobedi. Za početak će se i NATO vratiti na pozicije na kojima je bio do 1997. A, to znači da će to biti drugi NATO. Uostalom, pojaviće se i druga Evropa i druga „svetska ekonomija" - rekao je on. 

Sve u svemu, i svet će biti drugi.

Na ispistu će biti postojanje NATO i Evropske unije, a i - teritorijalna celovitost SAD.

A Rusija će u Ukrajini odraditi sve sa organičenim vojnim kontigentom koji trenutno teško da premašuje 20-25 odsto Oružanih snaga RF, prenosi Informer. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading