PUTINOVA ŠOK ODLUKA - POSTAVIO, PA SMENIO GENERALA DVORNIKOVA! Euforija na Zapadu: Da li je ovo dokaz da Moskvi ne ide dobro na Istočnom frontu?!

Autor:

Svet

01.06.2022

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin doneo je šokantnu odluku da smeni generala Aleksandra V. Dvornikova, koga je za glavnog komadanta invazije na Ukrajinu imenovao u aprilu, spekulišu mediji na Zapadu.

PUTINOVA ŠOK ODLUKA - POSTAVIO, PA SMENIO GENERALA DVORNIKOVA! Euforija na Zapadu: Da li je ovo dokaz da Moskvi ne ide dobro na Istočnom frontu?!

Foto: Tanjug/AP/www.profimedia.rs

Imenovanje Dvornikova, koji ima bogato ratno iskustvo u Siriji, za prvog čoveka onoga što Moskva naziva specijalnog vojnom operacijom u Ukrajini, mnogi zapadni stručnjaci ocenili su praktično kao priznanje Kremlja da se ratne operacije ne odvijaju onako kako je prvobitno predviđeno, pa je s tim u vezi smena Dvornikova još čudnija.

Kako navodi britanski tabloid Miror, novi komadant nije viđen već pune dve nedelje, zbog čega su i pokrenute spekulacije da nije uspeo da zadrži svoj posao.

Prema pisanju Mirora, odluka Kremlja je još neverovatnija ako se imaju u vidu opaske Pentagona da ruska vojska pravi iste greške u Donbasu kakve je napravila na početku rata kada je pokušala da zauzme celu Ukrajinu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs/Tanjug/AP

 

- Zadatak koji je Putin dodelio Dvornikovu bio je da poveže redove i formira mostove izme?u nepovezanih vozdušnih i kopnenih snaga, kako bi bolje koordinisao njihovo delovanje. U sukobu u Donbasu činilo se da njegove metode deluju. Ali, uprkos zauzimanju značajnih teritorija u Donbasu, moral u ruskim trupama naglo nastavlja da se narušava - navodi Miror pozivajući se na saznanja američkih obaveštajnih službi i objašnjava da je moral naročito nizak kada je reč o ruskom ratnom vazduhoplovstvu.

- Mentalitet pripadnika ruskog ratnog vazduhoplovstva neskon je riziku, a piloti odbijaju duže da se zadrže u ukrajinskom vazdušnom prostoru, zbog čega je njihovo dejstvo značajno slabije - konstatuje se u članku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading