CRVENI TEROR - LOV NA UKRAJINSKE ZVANIČNIKE! Putin je ruskim trupama dao odrešene ruke, ŠEFOVI UKRAJINSKE ADMINISTRACIJE U STALNOM POKRETU!

Autor:

Svet

30.05.2022

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin dao je zeleno svetlo ruskim trupama za hvatanje ili likvidaciju lolalnih ukrajinskih zvaničnika na istoku zemlje, prenose britanski mediji.

CRVENI TEROR - LOV NA UKRAJINSKE ZVANIČNIKE! Putin je ruskim trupama dao odrešene ruke, ŠEFOVI UKRAJINSKE ADMINISTRACIJE U STALNOM POKRETU!

Foto: tanjug/AP/www.profimedia.rs

Kako navodi tabloid Miror, Putinovi "eskadroni smrti" dobili su zadatak koji podseća na "Crveni teror" koji su boljševici sproveli posle Prvog svetskog rata, a koji predviđa likvidaciju ili zarobljavanje lokalnih ukrajinskih zvaničnika.

Zbog toga su, kako navodi Miror, šefovi lokalne administracije u stalnom pokretu.

- Šefovi lokalne administracije, ukljuèujući mene - mi stalno smo u pokretu. Rusi love naše glave, bilo da je u pitanju hvatanje ili potpuna likvidacija - naveo je Oleg Grigorov, šef policije Luganska koji je lojalan Kijevu.

Podsetimo, prema dostupnim podacima, Rusi trenutno kontrolišu oko 95 odsto teritorije Luganska, a ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nedavno je situaciju u tom delu zemlje nazvao teškom.

Republika

Foto: Tanjug/AP/profimedia.rs

 

 

- Donbas će biti Ukrajina, jer je to naša suština. Ako Rusija donosi patnju i destrukciju, mi ćemo obnoviti sve gradove i našu zajednicu - naveo je Zelenski.

Kako je Republika već pisala, kada je reč o ratnim operacijama na frontu, Rusija je nedavno zauzela Liman, grad smeštnen zapadno od Severodonjecka od strateške važnosti za dalji tok rata u Ukrajini.

U napadu na Liman korišćene su i termobarične (vakuum) bombe, razorno oružje koje doduše nije zabranjeno Haškim konvencijama, pod uslovom da se ne koristi za napade na škole, bolnice i stambena naselja.

Takođe, prema navodima pojedinih medija kako na Zapadu tako i na Istoku, Rusi su stigli i do predgrađa Severodonjecka i tom gradu u toku su žestoke borbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading