PLJUŠTE OSTAVKE, PUTIN ĆE OSTATI SAM U KREMLJU?! Opšte oduševljene na Zapadu - ruskog predsednika napuštaju najbliži saradnici!

Autor:

Svet

24.05.2022

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje četiri visoka ruska funkcionera podnela su ostavke nezadovoljna politikom Kremlja i odlukom predsednika Rusije Vladimira Putina da otpočne invaziju na Ukrajinu 24. februara 2022. godine, pišu mediji na Zapadu.

PLJUŠTE OSTAVKE, PUTIN ĆE OSTATI SAM U KREMLJU?! Opšte oduševljene na Zapadu - ruskog predsednika napuštaju najbliži saradnici!

Foto: pixabay.com/printscreen

Kako navodi Njuzvik, od kako je počeo rat na teritoriji Ukrajine, ne samo da su mnoge zemlje okrenule leđa Kremlju i Vladimiru Putinu, već su to učinili i najviši državni funckioneri.

Najglasnije je odjeknula ostavka Borisa Bondareva, ruskog diplomate u Ujedinjenim nacijama, koji se na taj potez odlučio nezadovoljan što je Rusija ušla u vojni sukob sa Ukrajinom.

Kako je Republika već pisala, obrazlažući svoju ostavku on je naveo da se "nikada nije toliko stideo svoje zemlje kao 24. februara".

Međutim, kako navode pojedini Zapadni izvori, Bondarev nije jedini koji je okrenuo leđa Putinu.

Foto: Tanjug/AP

 

Anatoli Kubais, dugogodišnji vladin zvaničnik zadužen za poslove održivog razvoja u međunarodnim organizacijama, takođe je podneo ostavku zbog neslaganja sa Putinovom odlukom da napadne Ukrajinu.

Ostavku je podneo i nekadašnju zamenik premijera Arkadi Dvorkovič, koji je ujedno bio i šef Međunarodne šahovske organizacije.

Žana Agalakova i Lila Gildejeva, obe dugogodišnje voditeljke na ruskim državnim TV kanalima, takođe su napustile posao zbog invazije na Ukrajinu.

Kako navodi Njuzvik, ubrzo nakon što je Rusija započela svoju vojnu ofanzivu na Ukrajinu, Elena Kovalskaja, direktorka državnog pozorišta u Moskvi, dala je ostavku, prenosi Business Insider.

Prema navodi Njuzvika, ostavku je dala i Elvira Nabulina, guvernerka Narodne banke Rusije, ali je Putin odbio da je prihvati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Predrag

25.05.2022 08:23

Na muci se poznaju junaci. Sad se tacno vidi ko za koga radi

Odgovori 16 1
Bjanko

26.05.2022 08:51

Nisu to ostavke nego otkazi... Dzaba se nasladjujete!!!

Odgovori 16 1