ŽENA MU JE UMRLA U MASAKRU U TEKSASU, ON NIJE IZDRŽAO! Suprug učiteljice koju je ubio Salvador Ramos dva dana posle nje preminuo od SLOMLJENOG SRCA!

Autor:

Svet

28.05.2022

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica udovca Džoa Garsije čija je žena ubijena u masakru u školi u Teksasu kaže da je umro od sindroma "slomljenog srca".

ŽENA MU JE UMRLA U MASAKRU U TEKSASU, ON NIJE IZDRŽAO! Suprug učiteljice koju je ubio Salvador Ramos dva dana posle nje preminuo od SLOMLJENOG SRCA!

Foto: Printscreen/Twitter/fuhknjo

Džo Garsija (43) proglašen je mrtvim u četvrtak, samo nekoliko sati nakon što je posetio memorijal u Juvaldeu gde je dva dana ranije ubijena njegova supruga Irma, prenosi Dejli mejl.

Dok se pripremao za sahranu, Garsija je pao i preminuo.

- Zaista verujem da je Džo umro od slomljenog srca i da je gubitak ljubavi njegovog života sa kojom je bio 25 godina bilo previše za njega i da nije mogao to da podnese - rekla je Debra Ostin, rođaka ubijene učiteljice, iako nije objavljeno pod kakvim okolnostima je Džo preminuo.

 

 

Sindrom slomljenog srca je pravi fenomen. Stanje se javlja kada je telo preplavljeno hormonima stresa kao što su adrenalin i noradrenalin, kaže Helen Vilson, šefica istraživanja u dobrotvornoj organizaciji Heart Research UK.

Višak adrenalina može oslabiti srčani mišić i istanjiti arterije, značajno smanjujući njegovu sposobnost da pumpa krv u telu.

Kada telo nema dovoljno krvi, vitalni organi se ''gase''.

Sindrom slomljenog srca, čiji je medicinski naziv takotsubo kardiomiopatija, pogađa do 3.000 Britanaca i 11.000 Amerikanaca svake godine. Velika tuga, razvod, čak i bankrot može biti okidač za ovo stanje.

Ali to obično ne bude fatalno i većina pacijenata se oporavlja u roku od nekoliko nedelja. Procenjuje se da će samo jedan procenat osoba umreti od ovog stanja.

 

 

Profesorka Sian Harding, koja je stručnjak za kardijalnu farmakologiju na Imperijal koledžu u Londonu, rekao je za Mejlonlajn da je porast adrenalina od emocionalnog šoka ''dobro poznat'' kao deo sindroma slomljenog srca.

- Velika tuga je često okidač, a izuzetno šokantne i tragične okolnosti ovde bi pojačale efekat - rekla je ona.

Simptomi ''slomljenog srca'' mogu da budu slični kao pri srčanom udaru, izazivajući iznenadni i intenzivan bol u grudima, kratak dah i palpitacije. Ali ovo retko stanje nije uzrokovano blokiranim arterijama - kao što je to generalno kod srčanog udara, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading