DRAMATIČNE REČI RUSKOG SENATORA: Pomenuta nuklearna katastrofa

Autor:

Svet

12.05.2022

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Senator Saveta Federacije Aleksej Puškov ocenio je da Zapadna reakcija na dolazak multipolarnog sveta preti nuklearnom katastrofom.

DRAMATIČNE REČI RUSKOG SENATORA: Pomenuta nuklearna katastrofa

Foto: pixabay.com

- Nesposobnost Zapada da se pomiri sa činjenicom o multipolarnom svetu mogla bi da dovede do intenzivnih sukoba sa rizikom od nuklearne katastrofe, ali se može izbeći - napisao je Puškov.

On je naglasio da u narednim decenijama čovečanstvo ne čeka ni sloga ni civilizovano takmičenje.

- Pošto zapadne elite nisu u stanju da se pomire sa uspostavljanjem pravog multipolarnog sveta i sa drugim modelima društvenog poretka osim takozvane "liberalne demokratije", povlačenje Zapada biće praćeno intenzivnim sukobima, u kojima će privreda iznova padati kao žrtva političkih odluka. Povoljan ishod u uslovima ovakvih sukoba može se smatrati sprečavanjem nuklearne katastrofe - naveo je Puškov.

Senator je izrazio mišljenje da će se svet u prvoj polovini 21. veka suočiti sa žestokom borbom za prevlast između glavnih centara moći na političkoj mapi.

Puškov je primetio da će konfrontacija između njih biti značajno komplikovana zbog oštrih vrednosnih i ideoloških protivrečnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading