RUSKI OLIGARSI TRUJU PUTINA: Već mu našli zamenu - ne mogu bez jahti i luksuza, hoće da obnove veze sa Zapadom!

Autor:

Svet

21.03.2022

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Insajderi u Kremlju planiraju da uklone Vladimira Putina trovanjem, tvrdi ukrajinsko obaveštajno telo.

RUSKI OLIGARSI TRUJU PUTINA: Već mu našli zamenu - ne mogu bez jahti i luksuza, hoće da obnove veze sa Zapadom!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin poslao moćnu poruku Zapadu


Prema podacima Glavnog direktorata za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine, „grupa uticajnih“ pripadnika „ruske elite“ skovala je plan koji ima za cilj svrgavanje predsednika.

Cilj ove grupe je da što pre skine Putina sa vlasti i obnovi ekonomske veze sa Zapadom.

Prema izveštaju obaveštajne službe, moćni insajderi su zaprepašćeni uticajem rata i naknadnih sankcija na rusku ekonomiju. Ukrajinska obaveštajna služba tvrdi da je Putinov naslednik već izabran u liku direktora FSB Aleksandra Bortnikova.

- Poznato je da Bortnikov i neki drugi uticajni predstavnici ruske elite razmatraju različite opcije da Putina uklone sa vlasti - saopštila je Glavna obaveštajna uprava. 

Nagoveštaj da je Bortnikov čovek koji će zameniti Putina mogao bi se smatrati iznenađujućim, s obzirom na to kako su njih dvojica zajedno napredovala kroz rusko društvo.

Republika

Foto: printskrin

Aleksandar Bortnikov

 


Obojica su služili u KGB-u u Lenjingradu, pre nego što je Bortnikov preuzeo rebrendiranu bezbednosnu agenciju. Bortnikov FSB je i mozak i srce Putinovog režima, „država u državi“, prema dubinskoj istrazi Centra za dosijee.

Bortnikov je sada pao u nemilost moskovskog despota zbog grešaka u ratu u Ukrajini. Putin je napao i smijenio osam generala u pokušaju da sa sebe skrene krivicu za krvavi rat u kojem je ubijeno skoro 15.000 njegovih vojnika za samo 25 dana.

Sve paranoičniji lider čak je javno govorio o „izdajnicima“ i „ološu“ za koje sumnja da su nelojalni Moskvi, verovatno curenjem informacija. Elitni zaverenici, prema ukrajinskim obaveštajnim službama, izabrali su 70-godišnjeg Bortnikova jer veruju da bi on mogao da predvodi obnovu ekonomskih veza sa zapadom.

Oni su sve više zabrinuti da će Rusija postati država parija, koju zapad izbegava i da će im biti zaplenjene kuće, bankovni računi i jahte – kao i njihova sposobnost da putuju i obavljaju posao osakaćena.

Veruje se da Bortnikov ima mrežu insajdera koji rade i žive u Ukrajini, gde je godinama vodio mrežu agenata.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Miki

21.03.2022 17:29

Mislite jevreji Hazari a ne Rusi.

Eferim

21.03.2022 21:27

I jel vi verujete u to?

BreDragan

22.03.2022 18:43

Ovo je toliko naivno da je na nivou pretškolskog deteta. Treba da ih je sramota da na takav priprost način posvađaju rusko rukovodstvo. Ustvari prodaju zapadu laži koje oni hoće da čuju u zamenu za pare koje daju.