GRANICA SA KOLAPSOM BLIŽA: Obustavljena proizvodnja čelika u Nemačkoj, troškovi premašili sto miliona evra!

Autor:

Svet

12.03.2022

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog rasta cena električne energije u Nemačkoj, čeličana Leh-Štalverke u bavarskom gradiću Majtingen obustavila je proizvodnju, piše Dojče virtšafts nahrihten. Kompanija je saopštila da "ekonomski nije izvodljivo" da sada radi.

GRANICA SA KOLAPSOM BLIŽA: Obustavljena proizvodnja čelika u Nemačkoj, troškovi premašili sto miliona evra!

Foto: freepik

Takođe, nemački koncern čelika TisenKrup AG prijavio je višestruko povećanje troškova električne energije. Koncern TisenKrup AG saopštio je da su u poslednjih 6 meseci njegovi troškovi gasa i struje premašili sto miliona, prenosi Tanjug.

Leh-Štalverke godišnje proizvede više od milion tona građevinskog materijala i troši energiju koliko i grad od 300.000 stanovnika. Pored zaposlenih u zavisnim preduzećima, u proizvodnom pogonu radi više od 1.000 radnika. Leh-Štalverke je jedina čeličana u Bavarskoj.

Čeličane koje koriste električnu energiju za topljenje starog metala troše mnogo više energije od onih koje koriste tradicionalne visoke peći, koje koriste rudu gvožđa i koks od kamenog uglja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading