PUTIN PRIZNAO DONJECK I LUGANSK! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

21.02.2022

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o priznanju samoproglašenih Luganske i Donjecke Narodne Republike i naložio izvršnim vlastima da što pre ratifikuju taj dokument.

PUTIN PRIZNAO DONJECK I LUGANSK! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Pre priznavanja republika rekao je da je modernu Ukrajinu „u potpunosti i potpuno stvorila Rusija“, a otuđenjem ruskih teritorija.

Ruski predsednik se upravo obraća građanima zemlje.

- Ukrajina nije samo naša susedna zemlja. Ona je neodvojiv deo naše istorije u kojoj žive naši drugovi i rodbina - rekao je Putin.

Situaciju na istoku Ukrajine nazvao je "kritičnom".

- Današnja Ukrajina mogla bi se zvati po Vladimiru Iljiču Lenjinu, on ju je stvorio. Ukrajina je geopolitička fikcija koju je 1920-ih stvorio Staljin. Ta zemlja je oštećena kolapsom SSSR-a - rekao je Putin u TV obraćanju.

Inače, kao rezultat hitnog sastanka Saveta bezbednosti Ruske Federacije, na kojem se razgovaralo o priznanju nezavisnosti samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike, predsednik je obećao da će odluka o ovom pitanju biti poznata 21. februara. . Svi učesnici sastanka su govorili u prilog priznanju.

Prethodno su se Državna duma RF, kao i šefovi DNR i LNR Denis Pušilin i Leonid Pasečnik obratili Putinu sa predlogom da priznaju nezavisnost samoproglašenih republika.

Putin rekao Šolcu i Makronu da namerava da prizna DNR i LNR

Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom najavio da će uskoro potpisati dekret o priznanju nezavisnosti Donjecke Narodne Republike /DNR/ i Luganske Narodne Republike /LNR/.

Nemački zvaničnik Štefan Hebeštrajt izjavio je da je Šolc osudio planove Rusije da prizna Donjeck i Lugansk kao nezavisne države.

Prema njegovim rečima, taj korak je u jasnoj suprotnosti sa Sporazumom iz Minska o rešenju sukoba i jednostrano kršenje tog sporazuma od strane Moskve.

Zelenski sazvao sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost

Ukrajinski predsednik Volodimir Želenski saopštio je danas da je sazvao sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, nakon izjava koje su se čule posle sastanka ruskog Saveta za nacionalnu bezbednost.

Želenski je rekao da je razgovarao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading