SMRTONOSNA KOBRA NA SLOBODI: Čuvajte se, opasna je, dugačka čak 1,8 metara i MOŽE DA UBIJE U NEKOLIKO SEKUNDI!

Autor: Republika

Svet

15.02.2022

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najopasnijih otrovnica na svetu je nekako pobegla iz svog terarijuma, vlasnik je uhapšen, a za njom je pokrenuta sveobuhvatna potraga.

SMRTONOSNA KOBRA NA SLOBODI: Čuvajte se, opasna je, dugačka čak 1,8 metara i MOŽE DA UBIJE U NEKOLIKO SEKUNDI!

Foto: Printscreen/Grand Prairie Police Department

Kobri se gubi svaki trag, građani u panici

Smrtonosna kobra pobegla je iz svog terarijuma u američkoj državi Teksas, zbog čega su građani upozoreni da budu na posebnom oprezu jer opasni gmizavac može da ubije u svega nekoliko sekundi. 

Zbog bekstva zmije je uhapšen njen vlasnik Lorens Matl (23), za kog se spekuliše da je možda i namerno oslobodio životinju. 

On se tereti za kršenje Kodeksa o parkovima i divljim životinjama koji kaže da „osoba ne sme namerno, svesno, nepromišljeno ili uz krivični nemar da pusti ili dozvoli puštanje iz zatočeništva“ otrovne zmije koje nisu autohtone.

Zato se trenutno nalazi u kazneno-popravnom domu Grand Prairie, a određena mu je kaucija od 10.000 dolara. 

Matl je inače prijavio nestanak svoje zmije, navodeći da joj se svaki trag izgubio još u avgustu 2021. godine. Odmah po prijavi su specijalni timovi zaštitnika divljih životinja krenuli u potragu za životinjom, ali ona i dalje nije pokazala nikakav napredak. Zbog toga je građanima savetovano da odmah prijave ako u bilo kom trenutku primete bilo kakav trag prisustva gmizavca. 

 - Nikada nismo imali dodirnih tačaka sa zapadnoafričkom prugastom kobrom. U pitanju je potpuno nov izazov, naši ljudi su u velikoj opasnosti, u pitanju je izuzetno opasna zmija. Tražimo je u dvorištima, rupama, podrumima... ali svesni smo da bi mogla da bude bilo gde - rečenno je iz Grand Prairie policijske stanice i otkriveno da Matl nije imao potrebnu dozvolu za držanje tako opasne životinje.  

Republika

Foto: Printscreen/Grand Prairie Police Department

Vlasnik zmije, Lorens Matl, je uhapšen 

Matl se putem televizije izvinio sugrađanima zbog izazivanja opšte opasnosti i istakao kako je verovao da se njegova zmija iskrala iz kuće, a onda negde uginula jer nije naviknuta na spoljne uslove. 

- Pogrešio sam i izvinjam se svima - rekao je Matl. 

Inače, stručnjaci veruju kako je zmija dugačka 1,8 metara i smatra se najvećom vrstom iz redova afričkih kobri. Imaju mogućnost da narastu i do tri metra. 

- Nije nelegalno imati zmiju, ali je neophodno da vlasnik ima sve dozvole i da je čuva u odgovarajućim uslovima - rečeno je iz policije.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Haha

16.02.2022 07:47

Ma zbrisala zmijica. Na brod, pa u rodnu Afriku