DRAMA U BRITANIJI, KORONA NA KRALJEVSKOM DVORU! Otkazane su sve obaveze, mediji u transu!

Autor: Republika

Svet

10.02.2022

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovija vest izazvala je zabrinutost u Britaniji iako su epidemiološke mere značajno popuštene.

DRAMA U BRITANIJI, KORONA NA KRALJEVSKOM DVORU! Otkazane su sve obaveze, mediji u transu!

Foto: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta II

Britanski mediji preneli su da se njihova kraljevska porodica suočava sa novom dramom nakon što je ustanovljeno da je princ Čarls, budući kralj Ujedinjenog Kraljevstva, pozitivan na KOVID-19

Kako je saopšteno, kraljević je po drugi put inficiran opakim virusom i trenutno se dobro oseća. 

- Princ je u samoizolaciji kod kuće i otkazao je sve unapred planirane događaje - saopštio je Klarens Haus iz Bakingemske palate

Čarls je, inače, danas trebalo da otkrije statuu Likoricije od Vinčestera pre nego što prisustvuje građanskom prijemu.

- Jutros je princ od Velsa bio pozitivan na KOVID-19 i sada je u samoizolaciji. Prestolonaslednik  je duboko razočaran što neće moći da prisustvuje današnjim događajima u Vinčesteru i nastojaće da tu svoju posetu realizuje što je pre moguće - stoji u saopštenju iz palate. 

Princ je sinoć sa suprugom, vojvotkinjom od Kornvola prisustvovao prijemu u Britanskom muzeju. On se sastao sa gostima, uključujući Rišija Sunaka, kako bi proslavio rad Britanskog azijskog fonda (BAT). Takođe, Kamila je danas prisustvovala sastanku sa članovima osoblja u centru za borbu protiv seksualnog zlostavljanja u zapadnom Londonu. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Princ Čarls i njegova supruga Kamila 

Prema najnovijim epidmiološkim merama u Britaniji, ako živite sa nekim ko je pozitivan, ne morate da se samoizolujete ako ste u potpunosti vakcinisani.

Podsetimo, ovo je drugi put da je Čarlsa (73) pogodila bolest nakon što je bio pozitivan na početku pandemije u martu 2020. On je tada rekao da se "prilično olako izvukao".

- Imao sam sreće u mom slučaju... ali imao sam virus i tako mogu da razumem kroz šta su drugi ljudi prošli - rekao je tada princ. 

Vest o pojavi korone na dvoru usledila je nakon što je kraljica proslavila 70 godina na tronu i nakon što je objavila da Kamilu vidi kao kraljicu Britanije budući da će o predstojećem statusu vojvotkinje od Kornvola mnogo polemisalo. 
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading