NOVI SKANDAL TRESE BRITANIJU - OTKRIVENO KAKO JE DŽONSON ORGIJAO TOKOM LOKDAUNA! Ljudima je naređivao da poštuje mere, a on organizovao žurke!

Autor: Republika

Svet

11.01.2022

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski premijer Boris Džonson očigledno je redovno učestvovao na masovnim okupljanjima, otkrivaju ostrvski mediji, dok je istovremeno građanima držao predavanja kako treba da poštuju mere.

NOVI SKANDAL TRESE BRITANIJU - OTKRIVENO KAKO JE DŽONSON ORGIJAO TOKOM LOKDAUNA! Ljudima je naređivao da poštuje mere, a on organizovao žurke!

Foto: Tanjug/AP

Boris Džonson u problemima

Britanski premijer Boris Džonson, čija je zemlja mesecima bila u lokdaunu od početka pandemije koronavirusa, na čemu je lično on insistirao, suočen je s novim neugodnim otkrićima koja su podstakla optužbe da je žestoko kršio epidemiološke mere u maju 2020. godine organizujući žurku za čak 100 ljudi.

U pitanju je vreme kada je je u Ujedinjenom Kraljevstvu bilo zabranjeno okupljanje, a sve je otkriveno zahvaljujući jednom mejlu koji je sada, skoro dve godine kasnije, procurio u javnost. U njemu je navedeno i kako je s premijerom bila njegova supruga Keri.   

Kako je objavila mreža ITV njuz, glavni lični advokat Borisa Džonsona Martin Rejnolds poslao je na dan proslave mejl na adrese stotinak ljudi u kojima ih poziva da "nakon neverovatno teškog perioda iskoriste lepo vreme i dođu na koktel zabavu". Rejnolds je, međutim, napomenuo kako se od gostiju očekuje da se pridržavaju svih epidmioloških mera i na žurki drže distncu.  

- Pridružite nam se u 18.00 sati i donesite sa sobom piće - piše na kraju poruke.

Odgovarajući na upit o tome da li je bio na zabavi, Džonson se samo nasmejao.

Potpredsednica laburističke opozicije Anđela Rejner pozvala je premijera da "kaže istinu", optuživši ga za "nepoštovanje" propisa.

- Dok se on zabavljao, radnici na prvoj liniji fronta izlagali su svoj život opasnosti - napisala je ona na Tviteru aludirajući na radnike u zdravstvuj. 

- Previše nas je izgubilo članove porodica sa kojima nismo mogli ni da se oprostimo kako treba - dodala je ona. 

Podsetimo, pre mesec dana je premijerova savetnica Alegra Straton podnela ostavku pošto je objavljen video-snimak na kom se šali na račun božićne zabave organizovane 2021. u Dauning stritu, kancelariji šefa vlade. Nakon toga je krajem decembra Gardijan objavio fotografiju na kojoj se vide premijer i njegovi saradnici kako na jednoj zabavi uživaju uz sir i vino u vrtu Dauning strita.

Iz kancelarije Borisa Džonsona su tada saopštili da je bila reč o poslovnom sastanku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading