SVEŠTENIK USVOJIO 70 DECE, PA IH ZLOSTAVLJAO I SILOVAO! Monstrum je zbog najveće porodice odlikovan Ordenom roditeljske slave, a onda je otkriveno ŠTA JE SVE RADIO!

Autor: Republika

Svet

25.12.2021

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravoslavni sveštenik iz ruskog grada Saraktaš je najpre negirao optužbe sedam svojih žrtava, ali je na kraju ipak osuđen.

SVEŠTENIK USVOJIO 70 DECE, PA IH ZLOSTAVLJAO I SILOVAO! Monstrum je zbog najveće porodice odlikovan Ordenom roditeljske slave, a onda je otkriveno ŠTA JE SVE RADIO!

Foto: Tanjug/AP

Zastrašujući slučaj zlostavljanja dece otkriven je na Uralu/Ilustracija

Pravoslavni sveštenik Nikolaj Stremski iz Saraktaša na Uralu, koji je širom Ruske Federacije bio poznat po Ordenu roditeljske slave zasluženom jer je sa suprugom usvojio čak 70 dece, u stvari je manijak i zlostavljač upravo tih nesrećnih mališana. 

Stremski je sa ženom u Saraktašu vodio usvojiteljski dom od ranih devedesetih i vodio je računa o mnogobrojnoj deci bez roditeljskog staranja. Većina od njih 70, sada su odrasli ljudi.

Zbog najmonstruoznijih dela, uključujući i optužbe za pedofiliju i silovanje, sveštenik je uhvaćen 2019. Međutim, negirao je tvrdnje sedmoro ljudi koji su policiji otkrili da ih je on seksualno zlostavljao kada su kao nezaštićena deca završili pod njegovim okriljem, kao i optužbe za mnoge druge prestupe. 

- To je kleveta - branio se monstrum na sudu tokom postupka u kom su optuženi bili i jedan njegov usvojeni sin, zajedno sa svojom suprugom.

Njih je tužilaštvo teretilo da su nezakonito ograničavali slobodu dece. Dobili su uslovne kazne, dok je Stremskom izrečena kazna zatvora u trajanju od 21 godinu. Zabranjen mu je rad s decom na 20 godina i oduzeto mu je odlikovanje. 

Zabranjeno mu je i bavljenje svešteničkim pozivom i oduzete su mu sve počasti - prenose mediji. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading