NOVA PUTINOVA PORUKA IZAZIVA JEZU: JELJCINA SU SVI PODRŽAVALI DOK NIJE PODRŽAO JUGOSLAVIJU! Ruski predsednik otkrio i kako je CIA kontrolisala Federacije!

Autor: Republika

Svet

10.12.2021

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin otkrio je niz činjenica o dejstvima CIA pred dvehiljadite godine kada su američki obaveštajci bez problema sedeli u vladi Ruske Federacije, ponovivši još jednom kako je Zapad uništio Jugoslaviju.

NOVA PUTINOVA PORUKA IZAZIVA JEZU: JELJCINA SU SVI PODRŽAVALI DOK NIJE PODRŽAO JUGOSLAVIJU! Ruski predsednik otkrio i kako je CIA kontrolisala Federacije!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin raskrinkao Zapad

Ruski predsednik Vladimir Putin održao je još jedno javno obraćanje nakon razgovora sa američkim kolegom Džoom Bajdenom i tokom njega izneo neverovatne činjenice o mešanju Sjedinjenih Američkih Država u poslove Ruske Federacije, istakavši da je to posebno intenzivno bilo pred dvehiljadite godine kada su agenti CIA nesmetano sedeli u ruskoj vladi i vedrili i oblačili o svim najvažnijim pitanjima za zemlju.  

Kako je istakao šef Kremlja na sednici Saveta za razvoj civilnog društva i ljudska prava, u to vreme su svi sa Zapada tadašnjeg lidera Rusije, Borisa Jeljcina, tapšali po ramenu, sve dok se on nije drznuo da podrži Jugoslaviju i narod te zemlje "koju su NATO Amerika nelegitimno i nasilno, bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN, razorili i uništili". 

- Sve je bilo dobro, sa zadovoljstvom su ga tapšali po ramenu. Samo što je podigao glas u zaštitu Jugoslavije i protivpravnih radnji - a mi znamo da su to bile apsolutno protivpravne radnje i kršenje međunarodnog prava prema Jugoslaviji jer je ta zemlja 1999. bombardovana bez ikakvog odobrenja SB UN - samo što je Jeljcin stao u zaštitu međunarodnog prava i prava naroda Jugoslavije da se prema njima civilizovano ponašaju, odmah se odnos prema Rusiji i prema njemu lično, promenio - podsetio je predsednik Jugoslavije i dodao da su nakon toga na Rusiju počeli pritisci drugačije vrste. 

- Čim je Rusija počela da govori o svojim interesima, da ima interese, da jača svoj suverenitet, ekonomiju i mogućnosti vojske, potrebni su bili drugi instrumenti uticaja na naš unutarpolitički život, uključujući suptilne instrumente kroz razne organizacija koje dobijaju novac iz inostranstva - zaključio je Putin, prenosi Sputnjik. 

Ruski predsednik je ispričao i kojim su se metodama služile SAD da utiču na dešavanja u Rusiji devedesetih godina prošlog veka. 

- Sredinom 1990-ih i početkom 2000-ih su u svojstvu savetnika, zvaničnih službenika ruske vlade bili, kako se kasnije otkrilo, službenici CIA. Tim ljudima su kasnije sudili u Americi jer dok su radili za nas, kršili su američki zakon. To je samo jedan primer pokušaja mešanja u stvari Rusije. U stvari ih je bilo mnogo više. U našim nuklearnim vojnim objektima sedeli su američki stručnjaci koji su tamo dolazili na posao svakog dana, od ujutru do uveče - na stolu im je stajala i američka zastava. Oni su tamo živeli i radili. Oni su sve kontrolisali - otkrio je šef Kremlja. 


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Cardak

22.12.2021 15:58

Pregovori TETKA NATO PUTIN NIKAD NECE BITI ODRZANI U NAREDNIH % GODINA!Obrazlozenje vrlo jednostavno PUTIN je postavio 8 USLOVA i nazad nema ,A do proleca Ukrajina ce biti prepolovljena i par zemalja poravnato a pogotovo Poljska.AMIN!