KARAĐORĐEVIĆI, ALBANCI, KORONA I MASOVNA UBISTVA ŽENA U LONDONU! Jezivi zločini potresaju Britaniju!

Autor: Republika

Svet

15.10.2021

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prestonica Ujedinjenog Kraljevstva, London, poslednjih meseci je poprište stravičnih zločina nad ženama, pri čemu je jedno od njih počinjeno nedaleko od doma Karađorđevića, dok je zbog drugog uhapšen albanski državljanin.

Foto: Tanjug/AP

Istraga zločina/Ilustracija 

Britansku prestonicu London mesecima unazad potresaju stravični zločini počinjeni nad ženama, a sve je počelo brutalnim ubistvom mlade Sare Everard (34) koju je u martu ove godine usmrtio policajac Vejn Kazens nakon što ju je uz upotrebu sile uhapsio pod izgovorom da je prekršila epidemiološke mere, a zatim je u automobilu silovao i zadavio. 

Nakon tog monstruoznog zločina, koji je u javnosti Ujedinjenog Kraljevstva izazvao brojne reakcije, pa i dramatičan skok nepoverenja prema pripadnicima snaga bezbednosti, dogodilo se još 14 ubistava pripadnica ženskog pola. 

Posebno stravična bila je smrt mlade nastavnice Sabine Nese (28), koja je ubijena sredinom septembra na svega 10 minuta od kuće kada je izašla kako bi se našla sa svojim prijateljima u lokalnom pabu. Njeno unakaženo telo nađeno je 24 sata kasnije u obližnjem parku, nakon čega je bukvalno čitava Britanija bila na nogama. Policija je danima tragala za ubicom, angažovane su sve zgrade koje u okruženju gde se Sabina kretala imaju kamere, a brojni izlazi iz grada su bili pod danonoćnom kontrolom. 

Foto: Tanjug/AP

Ubistvo mlade učiteljice Sabine podiglo je čitavu Britaniju na noge

Istraga je konačno danima kasnije urodila plodom i ustanovljeno je da je za njenu smrt najverovatnije odgovoran dostavljač hrane albanskog porekla, Koči Selamaj (38). On je uhapšen zajedno sa još jednim muškarcem iz svoje domovine i protiv njih je podignuta optužnica. 

Istovremeno, brojne organizacije koje se bore za prava žena, apelovale su da pripadnice nežnijeg pola više nisu bezbedne u jednom od najpoznatijih evropskih gradova. 

Nije, međutim, potrajalo mnogo, a zemlju je potresao još jedan zločin i to u najluksuznijem londonskom kvartu. U pitanju je Primrouz hil, gde žive i članovi porodice Karađorđević. Nedaleko od njihove kuće ubijena je Nikol Harli (37) i to usred bela dana. 

Foto: Printscreen

Nikol Harli ubijena je na svom kućnom pragu  

Policija je dojavu o tome da je neimenovana žena meta napada dobila nešto nakon jedan sat popodne 10. oktobra. Rečeno je da ju je nepoznati muškarac najpre uznemiravao, a da je zatim najverovatnije izbodena nožem. 

Nakon što su pripadnici bezbednosnih snaga stigli na mesto incidenta, mogli su samo da konstatuju smrt. Nekoliko sati kasnije istražitelji su ušli u trag ubici, otkrivši da je u pitanju Džejson Bel (40). 

Foto: Printscreen

Džejson Bel je ove nedelje optužen za ubistvo Harlijeve  

Britanski mediji nisu obelodanili koji je razlog zločina, ali se veruje da je Bel pokušao da opljačka nesrećnu ženu. 

Po pitanju brojnih zločina počinjenih nad ženama oglasili su se i pojedini zvaničnici koji su pozvali premijera Borisa Džonsona da reaguje i osmisli najnoviju strategiju borbe protiv nasilnika. Bilo je i onih koji su upozorili da porast broja prestupa ima direktne veze sa pandemijom koronavirusa, navodeći kako žene u "pandemijskom Londonu prolaze gore nego u vreme Džeka Trboseka".   

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading