(VIDEO) POZNATOG ENGLESKOG REDITELJA RODITELJI RASKOMADALI I BACILI U ĐUBRE! Bili besni što se nije oženio! SVET U ŠOKU!

Autor: Republika

Svet

20.05.2021

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Londonskog reditelja iranskog porekla Babaka Hormandina (47) ubili su i raskomadali njegovi roditelji u gradu Ektabanu, u zapadnom Iranu.

RepublikaFoto: printskrin

Zločin  je klasifikovan kao "ubistvo iz časti".

Hormandin, koji je dugo godina bio u Londonu, vratio se u Iran da bi podučavao studente kinematografiji.

Policija je pronašla delove njegovog tela u kesama za đubre i poslovnoj tašni i odmah potom uhapsila njegove roditelje koji su priznali da su ubili sina. Britanski mediji prenose da se Babak se posvađao sa ocem, koji je bio besan zbog toga što ima 47 godina i još uvek nije oženjen.

 

Mohamed Šahiari, glavni sudija Kriminalnog suda Teherana, rekao je da je Babakov otac, Akbar, priznao da je drogirao sina pre nego što ga je izbo nožem, raskomadao u kupatilu uz ženinu pomoć i ostatke zamotane u kese bacio u đubre.

 

Akbar je takođe priznao kako je pre tri godine ubio svoju kćerku i zeta, pre 10 godina, isto "zbog časti" i zato što su njegove žrtve bile "moralno korumpirane". Posle priznanja, poslat je u zatvor gde će čekati suđenje. Policija je uhapsila i njegovu suprugu, zbog saučešništva u ubistvu sina.

Policija je pretražila porodičnu kuću i Hormandinovih i pronašla dokaze da se ubistvo desilo baš tu. Kasnije se pojavio i snimak sigurnosne kamere na kojem se vide supružnici kako nose torbu i kese sa telom sina do kante.

Ubijeni Babak je inače diplomirao na Akademiji umetnosti u Teheranu 2009, a zatim otišao u London na postdiplomske studije. U Londonu je snimao mahom kratke autobiografske filmove o iskustvu Iranaca na Zapadu.

Ubistvo Babeka je samo poslednji u nizu užasnog običaja "ubistva iz časti" još uvek nije iskorenio iz iranskog društva. Iran je nedavno potresla i vest o ubistvu Ali Fazeli Monfareda, gej mladića koga je ubio i obezglavio polubrat posle saznanja da je on homoseksualac.

Iako su vlasti u Iranu donele novi zakon 2020. koji štiti decu i mlade od ubistava iz časti, porodično nasilje i dalje cveta u Iranu i pokazalo se teško za iskorenjivanje.

Pandemija koronavirusa i zatvaranja doprineli su tome da broj slučajeva nasilja eksplodira, pošto su ljudi prinuđeni da provode više vremena zajedno u kućama.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading